factris invoice financing factoring

Heb je nog nooit gehoord van Factoring of wil je er meer over weten? Geen probleem! Wij zijn er om het haarfijn aan jou uit te leggen!

Ten eerste, wat is factoring?

Kort gezegd is het een vorm van debiteurenfinanciering voor ondernemers. Het concept is heel simpel: In de praktijk betekent dit dat je een kopie van elke verstuurde factuur naar een factoring bedrijf stuurt. Het factorbedrijf betaalt de factuur aan jou uit en neemt hierbij de betalingstermijn over. Vervolgens wordt dit geld naar jouw bankrekening gestuurd en kun je het onmiddellijk gebruiken voor jouw bedrijf.

Dit kan ontzettend handig zijn, want in plaats van 30 tot 90 dagen te moeten wachten tot klanten hun facturen betalen, kun je dit geld in een paar dagen van een factoringbedrijf krijgen!

Belangrijk om te weten is dat een factoringbedrijf een vergoeding voor de dienst in rekening zal brengen, vaak een percentage van het factuurbedrijf. Vanaf dat moment is het aan het factoringbedrijf om de openstaande facturen te innen waardoor jij je er geen zorgen meer om hoeft te maken.

 

De voordelen van het gebruik van factoring:

  • Direct beschikking over je geld

Een ideale wereld waarin klanten direct aan hun facturen voldoen bestaat helaas niet. Gelukkig laat factoring je snel over je werkkapitaal beschikken zodat jouw onderneming stabiel kan blijven groeien.

Dit is vooral handig wanneer je snel financiering nodig hebt en geen weken of maanden kan wachten tot uw klanten u terugbetalen.

  • Doorstromende cashflow

Snelgroeiende ondernemingen moeten veel kosten maken om de groei te kunnen blijven financieren. Hierdoor kan er een flink financieringsgat ontstaan. Met factoring zet je openstaande facturen om in cashflow. Je hoeft niet langer te wachten tot facturen zijn betaald voordat er elke maand geld op jouw bankrekening staat.

  • Makkelijker dan een bancaire lening

Het afsluiten van een lening bij een bank kan soms best even duren. Dit is niet zo handig wanneer je worstelt met groeiende cashflow-problemen. Factoring is makkelijk en snel geregeld. Bovendien wordt bij een reguliere banklening jouw bedrijf getoetst op kredietwaardigheid. Bij factoring werkt dat net even wat anders. Factoringbedrijven willen graag weten of niet jouw bedrijf, maar jouw klanten in staat zijn om de facturen te betalen.

  • Bij Factris nemen wij ook debiteurenbeheer over

Omdat de openstaande factuur nu van ons is, verzorgen wij de debiteurenbeheer. Nu jij je geen zorgen meer hoeft te maken om het debiteurenbeheer, heb je ineens veel meer tijd over! Bovendien is het veel fijner voor je relaties met opdrachtgevers als je niet zelf achter achterstallige betalingen aan hoeft te gaan!

 

De nadelen van het gebruik van factoring:

  • Kosten van factoring

 Factoring is een vorm van facturen voorfinancieren en daar zijn wel kosten aan verbonden. Je betaalt een vergoeding voor elke factuur die u laat factoren, ook wel een “factorfee” genoemd.

  • Minder controle over het schuldbeheer

Het factoringbedrijf neemt de verantwoordelijkheden op zich voor het innen van uitstaande schulden. Dit kan betekenen dat wij ook klanten met achterstallige betalingen contacteren om de financiële situatie op te lossen. Niet iedere ondernemer vindt het fijn om deze controle over facturen uit handen te geven.

Wil je meer weten over factoring? Neem dan contact op met een Factris vertegenwoordiger.

Focus op de groei van uw bedrijf

Zet uw onbetaalde facturen om in werkkapitaal

This site is registered on wpml.org as a development site.