Cookiebeleid

 

1. Cookies

Dit cookiebeleid (hierna – het “Cookiebeleid”) is bedoeld om te informeren hoe Factris (hierna – “het Bedrijf”) persoonlijke gegevens verzamelt, opslaat en verwerkt, met respect voor de privacy van de persoon die de website https://factris.com (hierna “de Website” genoemd) gebruikt.

Alle persoonlijke gegevens van onze gebruikers/bezoekers (hierna – “u”) worden verwerkt in overeenstemming met Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens, en het vrije verkeer van dergelijke gegevens (de Algemene Verordening Gegevensbescherming; hierna – “de Verordening”), en andere wetgeving die de bescherming van persoonsgegevens regelt.

De verwerking van uw persoonsgegevens heeft de volgende rechtsgrondslagen: toestemming artikel 6, lid 1, onder a), en gerechtvaardigde belangen, artikel 6, lid 1, onder f).

Met respect voor uw privacy en de bescherming van uw persoonlijke gegevens, stelt het bedrijf alles in het werk om de veiligheid en vertrouwelijkheid van uw persoonlijke gegevens en andere informatie die op de website wordt verwerkt, te waarborgen.

De website verzamelt ook gegevens wanneer onze (potentiële) klanten zich aanmelden en hun gegevens invullen op een van onze pagina’s. Klik hier om het privacybeleid te zien.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 2021 03 23

 

2. Cookies

Om deze website goed te laten functioneren, worden soms kleine gegevensbestanden – cookies – op uw apparaat opgeslagen. De meeste grote websites doen hetzelfde.

We gebruiken cookies om het gebruik bij te houden (prestatiecookies), uw keuzes te onthouden (functionele cookies) en cookies die u gerichte inhoud of advertenties bieden. We kunnen de informatie die we verkrijgen door uw gebruik van onze cookies voor de volgende doeleinden gebruiken: om uw computer te herkennen wanneer u de website bezoekt, om u te volgen terwijl u door de website navigeert en om het gebruik van e-commerce faciliteiten mogelijk te maken, om de bruikbaarheid van de website te verbeteren, om het gebruik van de website te analyseren, bij het beheer van de website, om de website voor u te personaliseren, inclusief gerichte advertenties die voor u van bijzonder belang kunnen zijn.

 

2.1 Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat de website op uw computer of mobiele apparaat opslaat wanneer u deze bezoekt. Hierdoor kan de website uw acties en voorkeuren (zoals uw registratienaam, taal, lettergrootte en andere weergave-opties) gedurende een bepaalde periode “onthouden”, zodat u ze niet elke keer dat u de website bezoekt of door de pagina’s bladert, opnieuw hoeft in te voeren.

 

2.2. Wat voor soort cookies gebruiken wij?

Noodzakelijke cookies: deze cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Ze bieden toegang tot bepaalde functies van de website, zoals veilig inloggen op websiteaccounts.

Analytische/prestatie cookies: deze cookies maken het mogelijk om gegevens te verzamelen over hoeveel gebruikers de website gebruiken, welke inhoud ze kiezen tijdens het browsen en andere informatie die nodig is om de functionaliteit van de website te verbeteren.

Functionele cookies: deze cookies worden gebruikt om een gebruiker te identificeren die herhaaldelijk de website gebruikt. Ze helpen de inhoud die op de website wordt weergegeven te personaliseren, de geselecteerde instellingen op te slaan, etc.

Advertentie-/third-party cookies: deze cookies maken het mogelijk om informatie over het websitegebruik te gebruiken voor het aanpassen van advertenties of andere gerichte informatie die interessant is voor de gebruiker.

TYPE TITEL LOOPTIJD DOEL
Analytische en prestatiecookies _ga 2 jaar De cookie wordt gebruikt om statistische informatie over de site te genereren.
Analytische en prestatiecookies _gat Tot het einde van de sessie De cookie wordt gebruikt om de verzoeksnelheid via Google te vertragen.
Analytische en prestatiecookies _gid Tot het einde van de sessie De cookie wordt gebruikt om statistische informatie over de site te genereren.
Functionaliteits en voorkeurscookies ads/ga-audiences Tot het einde van de sessie Google Ads-cookie gebruikt om bezoekers opnieuw aan te spreken (remarketing).
Analytische en prestatiecookies _fbp 3 maanden De cookie wordt gebruikt om het gebruikersgedrag op de site te volgen.
Analytische en prestatiecookies fr 3 maanden Een Facebook-cookie wordt gebruikt om het gebruikersgedrag op de site bij te houden.
Reclame en cookies van derden __gcl 18 maanden Google Ads-cookie wordt gebruikt om te bepalen hoe vaak mensen die op advertenties klikken, actie ondernemen op de site.

TYPE: Analytische en prestatiecookies
TITEL: _ga
LOOPTIJD: 2 jaar
DOEL: De cookie wordt gebruikt om statistische informatie over de site te genereren.

TYPE: Analytische en prestatiecookies
TITEL: _gat
LOOPTIJD: Tot het einde van de sessie
DOEL: De cookie wordt gebruikt om de verzoeksnelheid via Google te vertragen.

TYPE: Analytische en prestatiecookies
TITEL: _gid
LOOPTIJD: Tot het einde van de sessie
DOEL: De cookie wordt gebruikt om statistische informatie over de site te genereren.

TYPE: Functionaliteits- en voorkeurscookies
TITEL: ads/ga-audiences
LOOPTIJD: Tot het einde van de sessie
DOEL: Google Ads-cookie gebruikt om bezoekers opnieuw aan te spreken (remarketing).

TYPE: Analytische en prestatiecookies
TITEL: _fbp
LOOPTIJD: 3 maanden
DOEL: De cookie wordt gebruikt om het gebruikersgedrag op de site te volgen.

TYPE: Analytische en prestatiecookies
TITEL: fr
LOOPTIJD: 3 maanden
DOEL: Een Facebook-cookie wordt gebruikt om het gebruikersgedrag op de site bij te houden.

TYPE: Reclame en cookies van derden
TITEL: __gcl
LOOPTIJD: 18 maanden
DOEL: Google Ads-cookie wordt gebruikt om te bepalen hoe vaak mensen die op advertenties klikken, actie ondernemen op de site.

2.3 Hoe gebruikt het bedrijf cookies?

Het bedrijf gebruikt cookies om uw IP-adres en browse-informatie te verzamelen, zoals de bezochte website of de tijd die op elke webpagina wordt doorgebracht. Hierdoor kan de website uw systeem en instellingen onthouden. Met Google Analytics-cookies kan het bedrijf websiteverkeer en gebruikersacties op de website volgen. Het bedrijf gebruikt deze gegevens om bezoekersgedrag te analyseren en om de website-ervaring te verbeteren.

Google AdWords wordt gebruikt als een dienst voor het analyseren van advertenties op websites voor het bijhouden van conversies. Elke keer dat een websitebezoeker op een advertentie klikt, plaatst Google AdWords een cookie voor het bijhouden van conversies op de harde schijf van de bezoeker (een zogenaamde “conversie-cookie”). Google AdWords biedt willekeurige informatie over u en uw surfgedrag voor remarketingdoeleinden.

LinkedIn- en Facebook-advertentiecookies, waarmee advertenties aan websitebezoekers kunnen worden getoond op basis van welke pagina’s u hebt bezocht en welke keuzes u hebt gemaakt; dit wordt gebruikt om de effectiviteit en prestatiekwaliteit van online marketingcampagnes te meten, om de effectiviteit van advertenties te beoordelen en om advertenties te leveren die nauwkeurig zijn voor u aan samenwerkende adverteerders, en om u relevante advertenties te laten zien.
De cookies worden op uw apparaat geïnstalleerd wanneer u de website bezoekt. Houd er rekening mee dat als u cookies in uw browser uitschakelt, sommige functies van de website mogelijk geheel of gedeeltelijk niet beschikbaar zijn.
De wettelijke basis voor het gebruik van cookies is het legitieme belang van het bedrijf om de technische werking van de website te waarborgen. In gevallen waarin cookies worden gebruikt om uw voorkeuren te onthouden en om statistieken op te stellen, is de wettelijke basis voor het gebruik van cookies uw toestemming.

 

3. Wie heeft er toegang tot uw gegevens?

Toegang tot statistische gegevens over de bezoekers van het bedrijf wordt gedeeld met werknemers van het bedrijf die verantwoordelijk zijn voor het analyseren van deze gegevens en het verbeteren van de website.

Bovendien kan toegang tot technische gegevens worden verleend aan de partners van het bedrijf die het bedrijf voorzien van tools voor het beheren van website content of de hostingservices van het bedrijf.

Partners Google AdWords, Facebook, hebben toegang tot cookies.

  • Voor het privacy/cookiebeleid van Google Analytics, klik hier.
  • Om te lezen hoe Google AdWords werkt, klik hier.
  • Voor het privacy/cookiebeleid van Facebook Ads en hoe die werken, klik hier en hier.

 

4. Hoe lang slaat het bedrijf de gegevens op?

Het bedrijf gebruikt de verzamelde gegevens voor analyse gedurende maximaal drie jaar. Daarna zorgen we ervoor dat uw gegevens op de juiste manier worden verwijderd.

Cookies zijn meestal voor een korte periode geldig, afhankelijk van het type cookie (één bezoek, één minuut, uur, dag, week of maand), maar kunnen in sommige gevallen tot vijf jaar geldig zijn.

 

5. Uw rechten en hoe u die kunt uitoefenen

Door per e-mail contact op te nemen met het bedrijf via [email protected] of de functionaris voor gegevensbescherming via [email protected], kunt u uw rechten uitoefenen, inclusief die met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens door het gebruik van cookies. U dient uw aanvraag samen met een identificatiedocument in of, volgens de wettelijke procedure, via elektronische communicatiemiddelen die het mogelijk maken de persoon te identificeren nadat u uw identiteit naar behoren hebt bevestigd.

U hebt het recht:

  • kennis te nemen van de persoonsgegevens die worden verwerkt;
  • om rectificatie van uw persoonsgegevens te vragen;
  • om te vragen dat uw persoonlijke gegevens worden verwijderd;
  • indien van toepassing, om uw toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken te beperken of in te trekken;
  • indien van toepassing, het recht op dataportabiliteit.

In sommige gevallen hebt u mogelijk het recht om te verzoeken dat de verwerking van uw persoonlijke gegevens wordt beperkt, of om niet akkoord te gaan met de verwerking van uw persoonlijke gegevens.
Op uw verzoek zullen uw persoonlijke gegevens worden verwijderd en het bedrijf zal alleen kopieën opslaan van de informatie die nodig is om de legitieme belangen van derden te beschermen, om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, verplichtingen van overheidsinstellingen, om geschillen te beslechten of om onderbrekingen te identificeren.

 

6. Hoe beheert u cookies?

U kunt alle cookies die al op uw apparaat staan, verwijderen. Ook kunt u de meeste browsers instellen om cookies uit te schakelen. Echter, als u dit doet, moet u mogelijk elke keer dat u de website bezoekt handmatig uw gewenste instellingen invoeren. Bovendien werken sommige services en functies mogelijk niet. U kunt cookies op elk gewenst moment en op elke gewenste manier beheren en/of verwijderen. De meeste browsers kunnen worden ingesteld om cookies uit te schakelen.

 

6.1 Cookies beheren in uw browser

In de meeste browsers kunt u:

  • controleren welke cookies zijn opgeslagen en individuele cookies verwijderen;
  • cookies van derden blokkeren;
  • cookies van specifieke websites blokkeren;
  • alle cookies blokkeren;
  • alle cookies verwijderen door de browser te sluiten.

Als u besluit om cookies te verwijderen, vergeet dan niet dat al uw opgeslagen voorkeuren ook worden verwijderd. Als u cookies volledig blokkeert, zullen veel websites (inclusief de onze) niet correct werken, of het browsen op de website werkt mogelijk helemaal niet. Om deze redenen raden we af om cookies uit te schakelen bij het gebruik van de website.

 

6.2 De niet-volgen optie

Met ‘Niet-volgen’ (Do Not Track) kunnen bezoekers voorkomen dat iemand ze op websites volgt voor welk doel dan ook, inclusief analyse, reclame en sociale media. De optie Niet-volgen in uw browser inschakelen:

Of ga naar: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

 

7. Welke rechten heeft het bedrijf?

Het bedrijf behoudt zich het recht voor om de bepalingen van het privacybeleid naar eigen goeddunken te wijzigen. Wijzigingen in het privacybeleid worden van kracht vanaf de dag van publicatie op de website. Als deze wijzigingen klein of structureel zijn, treden ze in werking zonder voorafgaande kennisgeving en rust de informatieplicht op de bezoekers van de website (u). Als de wijzigingen echter substantieel of wezenlijk zijn, zal het bedrijf ervoor zorgen dat zijn gebruikers dienovereenkomstig worden geïnformeerd en waar nodig zal het bedrijf toestemming vragen met betrekking tot het nieuwe beleid.

 

8. Het recht om een klacht in te dienen

Als u van mening bent dat uw privacyrechten zijn geschonden, kunt u contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming. Ook kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of bij de rechter.

 

8.1 Hoe neemt u contact met ons op?

Als u vragen heeft over het privacybeleid van ons bedrijf, de gegevens die we over u bewaren, of als u een van uw gegevensbeschermingsrechten wilt uitoefenen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

E-mail ons op: [email protected]
Bel ons: +31 20 50 50333.
Or write to us at: Factris HQ
Funenpark 1C
1018 AK Amsterdam, The Netherlands
.

Of u kunt een e-mail sturen naar onze functionaris voor gegevensbescherming: [email protected]

 

8.2 Hoe neemt u contact op met de juiste instanties?

Als u een klacht wilt melden of als u vindt dat het bedrijf uw klacht niet op bevredigende wijze heeft afgehandeld, kunt u contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

postadres
Autoriteit Persoonsgegevens
Postbus 93374
2509 AJ DEN HAAG
Telefoon
Telefoonnummer: (+31) – (0) 70 – 888 85 00
Fax: (+31) – (0) 70 – 888 85 01
Bezoekadres (alleen op afspraak)
Bezuidenhoutseweg 30
2594 AV Den Haag

Focus op de groei van uw bedrijf

Zet uw onbetaalde facturen om in werkkapitaal