factris invoice financing factoring

B2B factoring

Wacht niet langer op de betaling van uw facturen dankzij B2B-factoring van Factris.

Indien uw onderneming goederen of diensten aan andere ondernemingen of particulieren levert, wenst u niet te worden vertraagd door langdurige betalingscycli. Toch ondervinden veel bedrijfsleiders problemen met het feit dat facturen vaak laattijdig, te laat of zelfs helemaal niet worden betaald. Vooral bij B2B-transacties is er vaak sprake van aanzienlijke vertragingen, wat tot financiële complicaties kan leiden. B2B-factoring biedt hier een oplossing voor. Maar wat houdt B2B-factoring precies in, hoe functioneert het, en welke voordelen brengt het met zich mee? We behandelen het in deze blogpost.

approachable financing factris

Wat houdt B2B-factoring in?

B2B-factoring is een alternatieve financieringsmethode voor bedrijven die veel zaken doen met andere bedrijven. Zoals eerder aangehaald, kunnen betalingen van facturen door deze bedrijven vaak aanzienlijke vertraging oplopen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor uw onderneming. Dit kan leiden tot knelpunten in uw werkkapitaal, waardoor het moeilijk wordt om aan uw dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Bovendien zal uw bedrijf in een dergelijke situatie mogelijk niet over voldoende financiële middelen beschikken om (omvangrijke) investeringen te realiseren en de groei van uw bedrijf te stimuleren.
Factoring biedt hier een oplossing voor. B2B-factoring zorgt ervoor dat uw onderneming voorgoed vaarwel zegt tegen de lange wachttijden voor betalingen van andere bedrijven, zodat u zich niet langer zorgen hoeft te maken over uw financiële situatie. In plaats daarvan wordt het betreffende bedrag binnen 24 uur op uw rekening gestort door ons. Bent u benieuwd naar de werkwijze hiervan? Lees dan verder om te ontdekken hoe B2B-factoring bij Factris in zijn werk gaat.

Hoe werkt B2B factoring?

B2B-factoring is een financieringsmethode die steeds populairder wordt bij veel ondernemers. Het principe draait om het verkopen van uw facturen. Wanneer u uw B2B-factuur aan Factris verkoopt, schieten wij het verschuldigde bedrag voor. Hierdoor bent u niet langer afhankelijk van de wettelijke betaaltermijn van uw klant, maar beschikt u binnen 24 uur over de desbetreffende geldsom. Dit stelt u in staat om tijdig over voldoende financiële middelen te beschikken om te investeren in uw werkkapitaal of om te investeren in uw bedrijf.

Daarnaast geldt dat indien u gebruikmaakt van B2B-factoring bij Factris en uw factuur aan ons verkoopt, wij niet enkel de factuur overnemen, maar tevens automatisch het debiteurenbeheer op ons nemen. Hierdoor garanderen wij dat de oorspronkelijke B2B-klant de betaling uitvoert, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de financiële afhandeling met het bedrijf.

approachable financing factris

De voordelen van B2B factoring

De voordelen van factoring:

Werkkapitaal in een handomdraai. Wacht niet langer op onbetaalde facturen, laat je bedrijf groeien door debiteuren om te zetten in werkkapitaal.

Innen van vorderingen zodat jij je kan richten op je bedrijf en niet op wie je nog geld schuldig is.

Kredietverzekering voor je financiële veiligheid. Het geeft rust om te weten dat je met factoring volledig verzekerd bent tegen insolventie en wanbetaling.

Kredietbeheer zorgt dat je facturen betaald worden. Zo hebt jij je handen vrij om aan de groei van je bedrijf te werken.

Risicobeoordeling waarmee je weet wat je kan verwachten van een transactie, wat nog meer gemoedsrust oplevert.

Monitoren van afnemers zodat je samen met jouw beste klanten op weg kunt naar nog meer succes.

Persoonlijke ondersteuning van een mens en niet van een bot. Kraakheldere antwoorden en adviezen van een ervaren accountmanager, zonder extra kosten.

Finance Automation for Business (“FAB”), ons one-stop platform dat financiering snel en eenvoudig maakt. Hier upload je facturen, hou je betalingen bij, en ontvang je op dezelfde dag nog kapitaal.

Flexibele producten die zijn toegespitst op jouw zakelijke behoeften. Kies wat je nodig hebt, vergeet waar je niets aan hebt.

Wat zijn de kosten van B2B-factoring?

B2B-factoring vormt vaak de ideale oplossing voor de financiering van uw bedrijf. Het is echter belangrijk om de kosten van factoring te kennen, aangezien bij elke zakelijke kredietverlening kosten gepaard gaan. Bij Factris kunnen deze kosten, afhankelijk van verschillende factoren, oplopen tot 3% van de totale waarde van de factuur.

De factureringskosten worden bepaald op basis van diverse factoren:

Het volume van de maandelijkse vorderingen dat u wenst te factureren. Volume speelt een belangrijke rol bij de berekening van de factoringtarieven: hogere maandelijkse factuurbedragen resulteren in lagere tarieven. Vaak bieden factoringbedrijven volumekortingen aan.
De gemiddelde omvang van elke factuur die u wenst te factureren.
De sector waarin uw bedrijf actief is.
De kredietwaardigheid van uw klanten.
De termijn waarbinnen uw klanten betalen.
De factureringskosten zijn zo gestructureerd dat uiteindelijk meer geld op uw rekening wordt bijgeschreven op plaatsen waar het het meest van nut is. Belangrijker nog, factoring is een zakelijke relatie die tot doel heeft om nieuw leven in uw bedrijf te blazen. Wij zijn van mening dat de diensten die u van een factoringbedrijf ontvangt, de kosten meer dan rechtvaardigen.
approachable financing factris
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.