factris invoice financing factoring

Factoring kmo

Factoring kmo is een vorm van factoring die speciaal ontworpen is voor kleine en middelgrote ondernemingen. Bij deze financieringsvorm verkoopt u uw verstuurde onbetaalde facturen aan Factris, waarna we het openstaande bedrag aan u betalen. Zo heeft u op korte termijn beschikking over het geld en bent u niet langer afhankelijk van de betalingstermijn van de klant.

Hoe werkt factoring kmo bij Factris?

Hoe werkt factoring precies? Factoring kmo bij Factris verloopt eenvoudig in 4 stappen:

collection of receivables at factris

Stap 1: u verkoopt uw facturen aan ons. Maak een factuur aan, maar wijzig het rekeningnummer.

factris working capital provider

Stap 2: wij maken het geld naar u over. Binnen 24 uur krijgt u het geld van de openstaande facturen op uw rekening.

fab platform for enterprises

Stap 3: uw klant ontvangt automatisch een factuur van ons systeem. U hoeft er zelf dus niet meer naar te kijken.

debt management factris

Stap 4: wij voeren debiteurenbeheer uit. Betaalt de klant niet? Dan nemen wij het debiteurenbeheer over.

Waarom kiezen voor factoring kmo?

Als ondernemer heeft u het al druk genoeg. Dan is het vervelend als u ook nog veel tijd kwijt bent aan debiteurenbeheer en geldzorgen. Als facturen niet betaald worden, kunt u niet investeren of nog erger, u kunt uw werknemers niet hun salaris betalen. Daarom biedt factoring een uitkomst. Factoring zorgt ervoor dat u direct uw openstaande facturen betaald krijgt, waardoor u de cashflow versnelt.

Met factoring kmo kunt u:

debt management factris
Debiteuren beheren
Kiest u voor factoring? Dan nemen we het debiteurenbeheer over. Dat scheelt u tijd en geld. Daarnaast blijft u goede klantrelaties houden, omdat u niet achter de klant aan hoeft voor facturen.
collection of receivables at factris
Tijdig salaris betalen
Met factoring krijgt u binnen 24 uur uw openstaande facturen betaald, waardoor u direct uw cashflow versnelt. Perfect voor het snel uitbetalen van salarissen, zeker in de uitzendbranche.
Werkkapitaal veiligstellen
U hoeft zich geen zorgen te maken over uw werkkapitaal. Wij nemen namelijk ook het kredietrisico van de facturen over. Zo loopt u geen risico op wanbetaling of faillissement.
factris working capital provider
Snel starten en groeien
Met factoring heeft u werkkapitaal in een handomdraai en een verbeterde cashflow, waardoor u ruimte hebt om te investeren in uw bedrijf.

Voor welke kmo’s biedt factoring een uitkomst?

Factoring is interessant voor verschillende soorten kmo’s. Bent u een startende of groeiende kmo? Of juist een kmo met al een groot aantal klanten? Of bent u een seizoensgebonden kmo? In alle gevallen is factoring kmo bij Factris een uitkomst voor uw bedrijf.

Startende kmo’s

Kleine en middelgrote ondernemingen wachten gemiddeld 42 dagen op de betaling van facturen. Dit is niet gunstig, zeker als u ook geld nodig hebt om te investeren. Banken vinden een lening in veel gevallen ook een te hoog risico. Factris geeft startende kmo’s de kans om te ondernemen.

Kmo’s met veel klanten

Heeft u als kmo veel klanten? Dan vraagt uw debiteurenbeheer ook veel aandacht. Factris neemt graag uw debiteurenbeheer over met factoring kmo. We zorgen voor behoud van goede relaties, wat u geld en tijd bespaart. Zo kunt u zich richten op uw onderneming.

Groeiende kmo’s

Wilt u uw kmo naar een hoger niveau tillen? Dan zult u moeten investeren in werknemers, grote projecten en/of ontwikkeling. Dit kan veel geld kosten. Daarom is het fijn als u meteen beschikking hebt over het geld van uw verstuurde facturen. Factoring kmo is hierbij dé manier om sneller te groeien. Factoring zorgt ervoor dat u direct beschikt over werkkapitaal om te investeren in uw kmo.

Seizoensgebonden kmo’s

Als u een seizoensgebonden kmo bent, dan heeft u te maken met drukke en rustige periodes. Hierdoor loopt uw cashflow gevaar en raakt uw buffer sneller op. Klanten betalen vaak ook niet direct hun rekeningen. Factoring kmo zorgt ervoor dat u direct geld hebt na rustige periodes, zodat u kunt blijven ondernemen.

Welke facturen kan ik als kmo verkopen?

Als kmo kunt u al uw openstaande facturen aan ons verkopen, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. We behandelen bijvoorbeeld alleen facturen voor B2B-bedrijven of kmo’s die voor zakelijke klanten werken. Ook is het belangrijk dat uw facturen vrij zijn van verpanding.

Voordelen van factoring kmo

Factoring kmo heeft veel voordelen. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

Werkkapitaal in een handomdraai. Wacht niet langer op onbetaalde facturen, laat uw bedrijf groeien door debiteuren om te zetten in werkkapitaal.

Innen van vorderingen zodat u zich kunt richten op uw bedrijf en niet op wie u nog geld schuldig is.

Kredietverzekering voor uw financiële veiligheid. Het geeft rust om te weten dat u met factoring volledig verzekerd bent tegen insolventie en wanbetaling.

Kredietbeheer zorgt ervoor dat uw facturen betaald worden. Zo heeft u uw handen vrij om aan de groei van uw bedrijf te werken.

Risicobeoordeling waarmee u weet wat u kunt verwachten van een transactie, wat nog meer gemoedsrust oplevert.

Monitoren van afnemers zodat u samen met uw beste klanten op weg kunt naar nog meer succes.

Persoonlijke ondersteuning van een mens en niet van een bot. Kraakheldere antwoorden en adviezen van een ervaren accountmanager, zonder extra kosten.

Finance Automation for Business (“FAB”), ons one-stop platform dat financiering snel en eenvoudig maakt. Hier uploadt u facturen, houdt u betalingen bij, en ontvangt u op dezelfde dag nog kapitaal.

Flexibele producten die zijn toegespitst op uw zakelijke behoeften. Kies wat u nodig hebt, vergeet waar u niets aan hebt.

Wat kost factoring kmo?

Factoring kmo is een ideale manier om uw bedrijf te financieren, maar het is belangrijk om de kosten van factoring te kennen. Onze tarieven worden bepaald op basis van enkele factoren. Het tarief van de waarde van de factuur loopt op tot 3% op basis van de factoring die van toepassing is op uw kmo. De kosten worden berekend op basis van het volume en het risico dat de betalende partij met zich meebrengt.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.