factris invoice financing factoring

Factoring kmo

Wat is factoring voor KMO?

Factoring kmo is een vorm van factoring die speciaal ontworpen is voor kleine en middelgrote ondernemingen. Bij deze financieringsvorm verkoopt u uw verstuurde onbetaalde facturen aan Factris, waarna we het openstaande bedrag aan u betalen. Zo heeft u op korte termijn beschikking over het geld en bent u niet langer afhankelijk van de betalingstermijn van de klant.

Hoe werkt factoring kmo bij Factris?

Hoe werkt factoring precies? Factoring kmo bij Factris verloopt eenvoudig in 4 stappen:

debt management factris

Stap 1: u verkoopt uw facturen aan ons. Maak een factuur aan, maar wijzig het rekeningnummer.

collection of receivables at factris

Stap 2: wij maken het geld naar u over. Binnen 24 uur krijgt u het geld van de openstaande facturen op uw rekening.

Stap 3: uw klant ontvangt automatisch een factuur van ons systeem. U hoeft er zelf dus niet meer naar te kijken.

factris working capital provider

Stap 4: wij voeren debiteurenbeheer uit. Betaalt de klant niet? Dan nemen wij het debiteurenbeheer over.

Waarom kiezen voor factoring kmo?

Als eigenaar van een kleine- of middelgrote onderneming, kan het soms moeilijk zijn om een optimale cashflow te behouden vanwege facturen die niet op tijd worden betaald. Voor eigenaren van kleine- of middelgrote ondernemingen biedt factoring de uitkomst. Bekijk hieronder waarom:

 

 • U bent minder tijd kwijt aan debiteurenbeheer.
 • Uw openstaande facturen worden binnen 24 uur betaald.
 • U wilt de kredietwaardigheid van uw klanten weten.
 • U heeft (bijna) een negatieve cashflow.
 • U heeft geen zin meer in wanbetalers.
 • U wilt vooral bezig zijn met de groei van uw bedrijf.

Met factoring kmo kunt u:

debt management factris

Debiteuren beheren
Kiest u voor factoring? Dan nemen we het debiteurenbeheer over. Dat scheelt u tijd en geld. Daarnaast blijft u goede klantrelaties houden, omdat u niet achter de klant aan hoeft voor facturen.

collection of receivables at factris

Tijdig salaris betalen
Met factoring krijgt u binnen 24 uur uw openstaande facturen betaald, waardoor u direct uw cashflow versnelt. Perfect voor het snel uitbetalen van salarissen, zeker in de uitzendbranche.

Werkkapitaal veiligstellen
U hoeft zich geen zorgen te maken over uw werkkapitaal. Wij nemen namelijk ook het kredietrisico van de facturen over. Zo loopt u geen risico op wanbetaling of faillissement.

factris working capital provider

Snel starten en groeien
Met factoring heeft u werkkapitaal in een handomdraai en een verbeterde cashflow, waardoor u ruimte hebt om te investeren in uw bedrijf.

Voor welke kmo’s biedt factoring een uitkomst?

Factoring is interessant voor verschillende soorten kmo’s. Bent u een startende of groeiende kmo? Of juist een kmo met al een groot aantal klanten? Of bent u een seizoensgebonden kmo? In alle gevallen is factoring kmo bij Factris een uitkomst voor uw bedrijf.

Startende kmo’s

Kleine en middelgrote ondernemingen wachten gemiddeld 42 dagen op de betaling van facturen. Dit is niet gunstig, zeker als u ook geld nodig hebt om te investeren. Banken vinden een lening in veel gevallen ook een te hoog risico. Factris geeft startende kmo’s de kans om te ondernemen.

Kmo’s met veel klanten

Heeft u als kmo veel klanten? Dan vraagt uw debiteurenbeheer ook veel aandacht. Factris neemt graag uw debiteurenbeheer over met factoring kmo. We zorgen voor behoud van goede relaties, wat u geld en tijd bespaart. Zo kunt u zich richten op uw onderneming.

Groeiende kmo’s

Wilt u uw kmo naar een hoger niveau tillen? Dan zult u moeten investeren in werknemers, grote projecten en/of ontwikkeling. Dit kan veel geld kosten. Daarom is het fijn als u meteen beschikking hebt over het geld van uw verstuurde facturen. Factoring kmo is hierbij dé manier om sneller te groeien. Factoring zorgt ervoor dat u direct beschikt over werkkapitaal om te investeren in uw kmo.

Seizoensgebonden kmo’s

Als u een seizoensgebonden kmo bent, dan heeft u te maken met drukke en rustige periodes. Hierdoor loopt uw cashflow gevaar en raakt uw buffer sneller op. Klanten betalen vaak ook niet direct hun rekeningen. Factoring kmo zorgt ervoor dat u direct geld hebt na rustige periodes, zodat u kunt blijven ondernemen.

Welke facturen kan ik als kmo verkopen?

Als kmo kunt u al uw openstaande facturen aan ons verkopen, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. We behandelen bijvoorbeeld alleen facturen voor B2B-bedrijven of kmo’s die voor zakelijke klanten werken. Ook is het belangrijk dat uw facturen vrij zijn van verpanding.

Voordelen van factoring kmo

Factoring biedt veel voordelen voor uw onderneming. Bekijk hieronder de voordelen als u kiest voor factoring bij Factris.

 • Uw factuur wordt binnen 24 uur betaald.
 • Optimale cashflow. Als startende ondernemer kan dit een grote uitdaging zijn.
 • Beschermd tegen wanbetalers.
 • Beschermd tegen faillissement van de debiteur.
 • U hoeft u niet meer bezig te houden met debiteurenbeheer. Hierdoor houdt u meer tijd over voor de groei van uw bedrijf.
 • Advies van onze ervaren accountmanagers.

Wat kost factoring kmo?

Factoring kmo is een ideale manier om uw bedrijf te financieren, maar het is belangrijk om de kosten van factoring te kennen. Onze tarieven worden bepaald op basis van enkele factoren. Het tarief van de waarde van de factuur loopt op tot 3% op basis van de factoring die van toepassing is op uw kmo. De kosten worden berekend op basis van het volume en het risico dat de betalende partij met zich meebrengt.

Waarom kiezen voor factoring bij Factris?

Bij Factris staat persoonlijk contact hoog in het vaandel. Wij houden er niet van dat u voor vragen bij een geautomatiseerde chatbot moet zijn. Bij Factris heeft u persoonlijk contact met ervaren accountmanagers met kraakheldere antwoorden en adviezen, zonder hiervoor extra te betalen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.