factris invoice financing factoring

Kunnen we u helpen?

Met behulp van onderstaande links navigeert u eenvoudig door onze pagina met ‘veelgestelde vragen’. Zo vindt u snel het antwoord dat u zoekt!

Wat is factoring?

Factoring is het voorschieten van geld op basis van een bedrijfstransactie. Bij ons type factoring bestaat de transactie uit het uitgeven en aanvaarden van een factuur die we geheel of gedeeltelijk kopen binnen de 24 uur. Factris wordt eigenaar van de factuur en zorgt voor het innen en verzekeren ervan, tegen een tarief dat bij aankoop van de factuur wordt betaald in de vorm van een kleine korting op de nominale waarde van de factuur (vanaf 0,5 %).

Hoe werkt het proces?

Als u klant bij ons bent en een factuur wilt laten aankopen, plaats dan onze opdrachttekst op uw factuur. Wanneer u uw factuur naar de debiteur stuurt, vermeldt u Factris als CC in de e-mail, zodat wij kunnen zien dat de factuur naar uw debiteur is verzonden. Vervolgens kunt u de factuur en het onderliggende document uploaden in onze online omgeving, daarna volgt de uitbetaling van 90%-95% binnen de 24 uur. De overige 5-10% ontvangt u wanneer uw debiteur betaald heeft min de factoringkosten.

Wat kost factoring bij Factris

Ons laagste fee is 0,5% op de factuurwaarde.
De kosten van factoring zijn gebaseerd op volume en risico, de kosten variëren van 0,5% tot 2,5% per 30 dagen. De kosten zijn opgebouwd uit een initieel en additioneel bedrag. Het initiële bedrag geldt voor de eerst afgesproken periode (30 dagen). Het additionele bedrag geld voor elke dag na de initiële periode.

Hoelang duurt het om mijn aanvraag te beoordelen?

Nadat we uw ingevulde aanvraagformulier hebben ontvangen, wordt uw aanvraag binnen een dag verwerkt. Nadat wij uw documenten hebben ontvangen kunnen we snel schakelen, over het algemeen vindt een beoordeling binnen één werkdag plaats.

Moet ik al mijn facturen financieren?

U kunt al uw facturen of een deel ervan aan ons verkopen, zoals overeengekomen met uw accountmanager.

Wat merken mijn klanten ervan?

Samen met u bepalen we hoe we met uw klanten omgaan. We nemen alleen contact met hen op na uw toestemming. Dankzij onze jarenlange ervaring leerden we omgaan met geweldige klanten, maar ook met moeilijke klanten die te laat betalen. Onze communicatie blijft te allen tijde professioneel. Op basis van wat we overeenkomen bepalen we of onze betalingsinformatie wordt getoond op de factuur.

Hoe hoog is het voorschot dat ik op mijn facturen krijg?

We verstrekken maximaal 100% van de factuur min onze fee voor de dienstverlening.

Waarin verschilt factoring van geld lenen?

Factoring is een flexibele financieringsfaciliteit die meegroeit met uw bedrijf en zeer bruikbaar is voor liquiditeit op korte termijn, terwijl een lening normaal gezien inflexibel is en voor een langere termijn. Vaak sluit u een maximaal leenbedrag af en betaalt u rente, ook als u op dat moment niet het volledige bedrag nodig hebt. Boekhoudkundig betekent een lening dat u een verplichting hebt tegenover de geldgever, in tegenstelling tot factoring, dat buiten de balans valt en de verantwoordelijkheid is van het factoringbedrijf. Met factoring kunt u nagenoeg onbeperkt groeien.

Moet ik een overeenkomst tekenen voor factoringdiensten?

Om de laagst mogelijke tarieven te kunnen bieden voor debiteuren- en kredietbeheerdiensten, hebben we een overeenkomst nodig. De voorwaarden daarvan bespreekt u met uw persoonlijke accountmanager die deze aanpast aan uw specifieke behoeften.

Hoe werkt de aanvraagprocedure?

De aanvraagprocedure is vrij eenvoudig en snel, en tegelijk persoonlijk. U begint met het verstrekken van basisinformatie over de jaaromzet van uw bedrijf, het benodigde financieringsbedrag, de gemiddelde tijd waarbinnen uw facturen worden betaald en uw bedrijfsgegevens. Dit gebeurt online. Binnen vijf minuten sturen we u een offerte met een overzicht van de fees. Indien u met dit overzicht akkoord gaat, krijgt u een persoonlijke accountmanager die samen met u kijkt wat nu uw echte bedrijfsbehoeften zijn en die u meer uitleg geeft over debiteuren- en kredietbeheer. Uw accountmanager helpt bij het aanmeldproces, inclusief de verwerking van aanvullende informatie over uw bedrijf en de economische eigenaren.

Wat gebeurt er wanneer mijn klant niet betaalt?

Wanneer uw klant niet betaald, dan nemen we eerst contact met u op om te kijken waar het probleem ligt. Sommige ondernemers vinden het belangrijk om de klantrelatie te onderhouden en willen zelf contact opnemen met de klant. Debiteurenbeheer is maatwerk en wordt in overleg met u georganiseerd.

De bank heeft mijn aanvraag voor een lening afgewezen. Kan ik dan nog financiering van Factris krijgen?

Ja, dat kan! We zijn er om bedrijven te helpen waar banken dat niet kunnen.

Hoelang duurt het voordat ik een betaling op mijn bankrekening ontvang?

De betaling gebeurt op dezelfde werkdag van aankoop.

Kan ik voor de initiële periode ook een kortere termijn afspreken?

Ja dat kan, als uw klanten altijd na 14 dagen betalen, dan kunnen wij maatwerk leveren.

Wat voor facturen kan ik indienen?

U kunt facturen indienen voor goederen en diensten waarvan de levering is bevestigd. Voor elke afgeronde zakelijke dienst kunt u de facturen laten aankopen. Een afgeronde dienst is een dienst die aantoonbaar is afgerond door middel van een onderliggend stuk. Denk hierbij aan een timesheet bij een uitzendkracht en aan een vrachtbrief bij een afgeleverd transport.

Hoeveel bedraagt de financiering waar ik toegang toe heb?

We kunnen maximaal € 5 miljoen aan financiering bieden, afhankelijk van uw behoeften. We kunnen een maximaal bedrag van € 12 miljoen op jaarbasis aan financiering bieden. De maximale faciliteit (fundinglijn) is € 1 miljoen. Bij Factris is er geen sprake van een minimum factuurbedrag

Waarin verschilt Factris van andere factoringbedrijven?

We onderscheiden ons met onze persoonlijke dienstverlening in combinatie met lage kosten. Normaliter proberen mensen uit het proces te vervangen door automatisering. Wij zorgen voor geautomatiseerde tools die onze persoonlijke accountmanagers ondersteunen, zodat ze tijd hebben om u te helpen.

Factris verschilt met andere factoringbedrijven, ieder factorbedrijf heeft zijn eigen manier van werken. Bij Factris zijn we flexibel en leveren we maatwerk. Zo kunt u als ondernemer zelf bepalen welke factuur u wel of niet laat aankopen en welke debiteur u wel of niet onderbrengt. Ook kunt u zelf bepalen op welke dag u een factuur laat aankopen, hierdoor kunt u de kosten drukken.

Wanneer kom ik in aanmerking voor factoring bij Factris?

Onze criteria zijn heel flexibel. We werken voor bedrijven in alle groeistadia, bedrijven van verschillende omvang en met uiteenlopende bedrijfsmodellen.
U komt in aanmerking voor factoring
1. indien uw bedrijf minimaal zes maanden bestaat
2. indien u een minimale omzet van € 50.000 op jaarbasis draait
3. indien uw bedrijf gevestigd is in de Benelux.
4. indien uw debiteuren gevestigd zijn in de OESO-landen.

Focus op het succes van uw bedrijf

 

Zet met factoring uw openstaande facturen snel om in werkkapitaal

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.