factris invoice financing factoring

Factoring voor uitzendbureaus

Wat is factoring voor uitzendbureaus?

Uitzendbureau factoring is een vorm van factoring die zich specifiek richt op de uitzendsector.

Werkt u voor een uitzendbureau?

Dan heeft u ongetwijfeld veel te maken met verzonden facturen die laat, te laat of in sommige gevallen misschien zelfs helemaal niet betaald worden. Hierdoor duurt het vaak lang voordat u de beschikking heeft over dit geld, terwijl de salarissen van de mensen op de loonlijst natuurlijk wel gewoon doorbetaald moeten worden. Doordat u vaak lang moet wachten op uw geld, kan dit financieel lastige situaties opleveren, waardoor het een uitdaging wordt om te groeien met het uitzendbureau.

Is dit bij uw uitzendbureau het geval?

In dat geval biedt factoring dé oplossing. De factoring van Factris zorgt ervoor dat u de desbetreffende facturen binnen 24 uur uitbetaald krijgt. Maar wat is factoring en hoe werkt factoring eigenlijk?

Hoe werkt factoring voor uitzendbureaus?

Invoice
Factoring voor uitzendbureaus draait om de verkoop van facturen. U verkoopt hierbij uw facturen aan Factris, waarna wij binnen 24 uur het desbetreffende bedrag aan u uitbetalen. Hierdoor bent u niet langer afhankelijk van de wettelijke betalingstermijn van de klant.

Wist u dat het wel tot 90 dagen kan duren voordat u het geld van een verzonden factuur op uw rekening heeft staan? Met de factoring van Factris is dit voorgoed verleden tijd. Bovendien hoeft u, wanneer u als uitzendbureau gebruikmaakt van onze factoring, zich niet langer zorgen te maken over het innen van de factuur bij de klant. Op het moment dat u de factuur verkoopt, neemt Factris niet alleen de factuur zelf over, maar ook de verantwoordelijkheid voor de financiële afhandeling ervan.
Door als uitzendbureau gebruik te maken van de factoring van Factris, zorgt u ervoor dat u in één klap verzekerd bent tegen eventuele wanbetalingen en/of faillissementen van klanten, waardoor u te allen tijde op zeer korte termijn de beschikking heeft over het geld waar u als uitzendbureau recht op heeft.

Voor wie biedt uitzendbureau factoring uitkomst?

De wereld van uitzendbureaus is, gezien de huidige marktomstandigheden en schaarste op personeelsgebied, een snelbewegende markt. Toch is groeien als uitzendbureau niet eenvoudig. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Tussen de verloning van de uitzendkrachten en de betaling van de opdrachtgever zit vaak een lastig te overbruggen periode. Het geld voor de salarissen, pensioenen en belastingen moeten voor een uitzendbureau echter direct beschikbaar zijn, terwijl dit niet altijd mogelijk is. Bij banken is een eventuele financiering voor uitzendbureaus vaak moeilijk te realiseren, terwijl de betalingen van debiteuren zoals gezegd vaak ook lang op zich laten wachten. Hierdoor is het voor een uitzendbureau, hoewel er misschien meer dan genoeg vraag naar personeel is, toch een uitdaging om te groeien. Tenzij u als uitzendbureau gebruikmaakt van factoring.
Met de uitzendbureau factoring van Factris zorgt u voor een continue cashflow. Doordat wij binnen 24 uur het bedrag voor de verkochte facturen aan u uitbetalen, bent u niet langer afhankelijk van de wettelijke betaaltermijn, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de betalingen van personeel, uitzendkrachten en crediteuren. Naast de rust die dit oplevert, zorgt dit er bovendien voor dat u meer geld beschikbaar heeft om te investeren in het uitzendbureau. En de financiële rompslomp die hierbij komt kijken? Ook die is voor u verleden tijd. Factris zorgt ervoor dat het innen van de factuur netjes wordt afgehandeld met de klant.

Voordelen van factoring voor uitzendbureaus

Uitzendbureau factoring heeft veel voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

Werkkapitaal in een handomdraai. Wacht niet langer op onbetaalde facturen, laat uw bedrijf groeien door debiteuren om te zetten in werkkapitaal.

Innen van vorderingen, zodat u zich kunt richten op uw bedrijf en niet op wie u nog geld schuldig is.

Kredietverzekering voor uw financiële veiligheid. Het geeft rust om te weten dat u met factoring volledig verzekerd bent tegen insolventie en wanbetaling.

Kredietbeheer zorgt ervoor dat uw facturen betaald worden. Zo heeft u uw handen vrij om aan de groei van uw bedrijf te werken.

Risicobeoordeling, zodat u weet wat u kunt verwachten van een transactie, wat nog meer gemoedsrust oplevert.

Monitoren van afnemers, zodat u samen met uw beste klanten op weg kunt naar nog meer succes.

Persoonlijke ondersteuning van een mens en niet van een bot. Heldere antwoorden en adviezen van een ervaren accountmanager, zonder extra kosten.

Finance Automation for Business (“FAB”), ons alles-in-één platform dat financiering snel en eenvoudig maakt. Hier kunt u facturen uploaden, betalingen bijhouden en op dezelfde dag nog kapitaal ontvangen.

Flexibele producten die zijn afgestemd op uw zakelijke behoeften. Kies wat u nodig heeft en vergeet waar u niets aan heeft.

Wat kost uitzendbureau factoring?

Factoring voor uitzendbureaus kan een geweldige manier zijn om uw bedrijf te financieren, maar het is ook belangrijk om de kosten van factoring te kennen. Onze tarieven worden bepaald op basis van een aantal factoren. Afhankelijk van deze factoren kunnen de factoring kosten oplopen tot zo’n 3% van de totale waarde van de factuur.

Wilt u zeker weten welk factoringtarief uw uitzendbureau kan krijgen? Vraag een offerte aan bij Factris.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.