factris invoice financing factoring

Factoring transport

Wat is factoring voor transport?

Factoring voor transport is een vorm van factoring die zich speciaal richt op mensen die werkzaam zijn in de transportsector. Factoring zorgt ervoor dat u binnen 24 uur de beschikking heeft over het geld van nog verstuurde, nog niet betaalde facturen. Hoe kan dat? Factoring werkt op basis van debiteuren. Door uw facturen te verkopen aan Factris, hoeft u niet langer rekening te houden met de geldende betaaltermijn. Hierdoor heeft u als ondernemer in de transportsector vrijwel meteen de mogelijkheid om verder te investeren in uw bedrijf en/of materialen.

Hoe werkt factoring in de transportsector?

Factoring voor transport werkt bij Factris heel eenvoudig. Het begint allemaal met de verkoop van uw factuur of facturen aan Factris. Met deze verkoop verzekert u zichzelf van een aantal zaken. Allereerst weet u zeker dat u binnen 24 uur het desbetreffende bedrag door Factris uitbetaald krijgt. Bovendien zorgt u er met de verkoop van de factuur voor dat u zich niet langer zorgen hoeft te maken over het innen ervan. Vanaf het moment dat u de factuur verkoopt, is Factris eigenaar van de betreffende factuur en zorgen wij als factoringbedrijf ervoor dat het openstaande bedrag wordt geïnd.

Met de factoring voor transport van Factris bent u in één klap verzekerd tegen onvoorziene problemen zoals wanbetaling en faillissement. Bovendien zijn wij open en eerlijk over onze tarieven en werkwijze, zodat u nooit voor ambetante verrassingen komt te staan. Door uw facturen uit de transportsector onder te brengen bij Factris, werkt u dus met een gerust hart verder, terwijl wij de rest regelen.

Voor wie biedt factoring voor transport uitkomst?

Als ondernemer in de transportsector legt u jaarlijks vele kilometers af. Als zelfstandige in de transportsector stuurt u doorgaans een factuur na elke voltooide klus. Vanwege de wettelijke betalingstermijn duurt het vaak erg lang voordat u daadwerkelijk betaald wordt voor uw werk. Naast het feit dat dit zeer frustrerend kan zijn, kan dit zelfs tot financieel lastige situaties leiden. Als ondernemer in de transportsector moet u namelijk vaak al grote investeringen doen om te kunnen starten, zoals een eigen vrachtwagen, tractor of oplegger. Gedurende uw werkzaamheden komen daar nog meer kosten bij, zoals brandstof en periodiek onderhoud. Wanneer u als ondernemer in de transportsector lang moet wachten op betalingen, kunt u financieel in de knel komen.

Met factoring voor transport van Factris voorkomt u dit risico voorgoed. Door de verkoop van uw factuur weet u zeker dat u op zeer korte termijn het geld ontvangt waar u recht op heeft, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de betaling van lopende kosten. Bovendien heeft u op deze manier direct de mogelijkheid om verder te investeren in uw bedrijf, zodat u letterlijk en figuurlijk in beweging blijft. En al het gedoe dat hierbij komt kijken? Daar hoeft u zich ook geen zorgen meer over te maken; Factris zorgt ervoor dat het innen van de factuur netjes wordt afgehandeld.

Voordelen van factoring

Factoring heeft veel voordelen. We hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

Werkkapitaal in een handomdraai. Wacht niet langer op onbetaalde facturen, laat uw bedrijf groeien door debiteuren om te zetten in werkkapitaal.

Innen van vorderingen, zodat u zich kunt richten op uw bedrijf en niet op wie u nog geld schuldig is.

Kredietverzekering voor uw financiële veiligheid. Het geeft rust om te weten dat u met factoring volledig verzekerd bent tegen insolventie en wanbetaling.

Kredietbeheer zorgt ervoor dat uw facturen betaald worden. Zo heeft u uw handen vrij om aan de groei van uw bedrijf te werken.

Risicobeoordeling, zodat u weet wat u kunt verwachten van een transactie, wat nog meer gemoedsrust oplevert.

Monitoren van afnemers, zodat u samen met uw beste klanten op weg kunt naar nog meer succes.

Persoonlijke ondersteuning van een mens en niet van een bot. Heldere antwoorden en adviezen van een ervaren accountmanager, zonder extra kosten.

Finance Automation for Business (“FAB”), ons alles-in-één platform dat financiering snel en eenvoudig maakt. Hier kunt u facturen uploaden, betalingen bijhouden en op dezelfde dag nog kapitaal ontvangen.

Flexibele producten die zijn afgestemd op uw zakelijke behoeften. Kies wat u nodig heeft en vergeet waar u niets aan heeft.

Wat kost factoring voor transport?

Factoring in de transportsector kan een geweldige manier zijn om uw bedrijf te financieren, maar het is ook belangrijk om de kosten van factoring te kennen. Onze tarieven worden bepaald op basis van een aantal factoren. Afhankelijk van deze factoren kunnen de kosten voor factoring tot 3% bedragen.

Wilt u zeker weten welk factoringtarief uw transportonderneming kan krijgen? Vraag een offerte aan bij Factris of neem contact met ons op.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.