factris invoice financing factoring

Zet onbetaalde facturen om in cashflow met factoring van Factris..

Wat is factoring?

Factoring is een alternatieve financieringsvorm voor ondernemers die alsmaar populairder wordt. Maar wat is factoring dan? En hoe werkt het precies? Simpel gezegd, is factoring dé manier om op korte termijn geld te ontvangen voor verrichtte werkzaamheden waarvan de verzonden factuur nog niet betaald is. Op deze manier hoeft u als ondernemer niet langer rekening te houden met de betalingstermijn en beschikt u binnen de 24 uur over het desbetreffende bedrag. Het maakt factoring uitermate geschikt voor kleine bedrijven en freelancers die de kloof moeten dichten tussen het einde van hun werk en het moment waarop ze hun factuur betaald krijgen.

De betekenis van factoring

De definitie van factoring is “de zakelijke activiteit van het verkopen van debiteuren aan een financiële instelling tegen een korting om aan geld te komen.”

Met andere woorden: op het moment dat u de facturen factureert, verkoopt u ze in wezen aan een derde (de factor) – in dit geval Factris – met een kleine korting. De factor betaalt u dan het volledige bedrag van de factuur uit, min hun vergoeding, waarna de factor het risico op zich neemt om de betaling bij uw klant te innen.

Hoe werkt factoring?

Wanneer een bedrijf producten of diensten op krediet verkoopt, heeft de kopende partij in de meeste gevallen 30 dagen de tijd om te betalen. In de tussentijd dient de verkopende onderneming echter nog steeds haar eigen leveranciers en medewerkers te betalen. Ook als de klant nog niet betaalde. Dit zorgt soms voor cashflowproblemen. Factoring lost dit probleem op door de onderneming het door de klant verschuldigde bedrag voor te schieten. Factris koopt de factuur hierbij op, wordt daarmee eigenaar van de factuur en zorgt dat het openstaande bedrag geïnd wordt. Dit zorgt ervoor dat de verkopende onderneming niet langer afhankelijk is van de 30 dagen durende betaaltermijn, waardoor het te ontvangen bedrag direct geherinvesteerd kan worden in personeel, rekeningen en andere bedrijfsmatige zaken.

Hoe werkt factoring bij Factris dan precies?

Wanneer u gebruikmaakt van factoring bij Factris, verkoopt u eigenlijk uw factuur aan ons. Gelukkig kunt u met onze software al uw facturen uploaden in een handomdraai. Wij kopen alle facturen of een gedeelte hiervan. U kiest. Zo zet u openstaande en toekomstige vorderingen in een sneltempo om in werkkapitaal voor uw onderneming. Doordat de openstaande factuur nu van ons is, verzorgen wij de incasso en kredietverzekering. Zo bent u dus verzekerd tegen insolventie en wanbetaling. U betaalt slechts een kleine fee, die wij inhouden op de factuurwaarde.

Soorten factoring

We onderscheiden in totaal drie vormen van factoring: traditionele factoring, American factoring en reverse factoring. Wat zijn hun verschillende kenmerken en in hoeverre verschillen ze van elkaar?

Traditionele factoring

Traditionele factoring is de meest voorkomende vorm van factoring. In dit geval koopt de factor de debiteuren van de onderneming voor een percentage van hun totale waarde. De factor neemt dan de verantwoordelijkheid op zich om de betaling bij de klant te innen.

American factoring

Americain Factoring is de meest gebruikelijke en eenvoudige vorm van factoring. Het grootste verschil met de traditionele factoring zit hem in het aantal facturen dat wordt verkocht aan de factor. Waar bij traditionele factoring alle facturen verkocht worden, hebt u bij Americain Factoring de keuze welke facturen u wel en niet verkoopt. De flexibiliteit van dit type factoring maakt dat veel bedrijven sneller in aanmerking komen voor Americain Factoring dan traditionele factoring.

Reverse Factoring

Reverse factoring wordt gebruikt door bedrijven die geld tegoed hebben van andere bedrijven (die ‘kopers’ genoemd worden). In dit geval stemt de koper ermee in te betalen voor zijn goederen of diensten binnen een bepaalde tijd, en de factor betaalt de firma onmiddellijk. De factor brengt de koper dan een vergoeding voor deze dienst in rekening.

De voordelen van factoring

Werkkapitaal in een handomdraai. Wacht niet langer op onbetaalde facturen, laat uw bedrijf groeien door debiteuren om te zetten in werkkapitaal.

Innen van vorderingen zodat u zich kan richten op uw bedrijf en niet op wie u nog geld schuldig is.

Kredietverzekering voor uw financiële veiligheid. Het geeft rust om te weten dat u met factoring volledig verzekerd bent tegen insolventie en wanbetaling.

Kredietbeheer zorgt dat je facturen betaald worden. Zo hebt jij je handen vrij om aan de groei van je bedrijf te werken.

Risicobeoordeling zodat u weet wat u kan verwachten van een transactie. Dat zorgt voor nog meer gemoedsrust.

Monitoren van afnemers zodat u samen met uw beste klanten nog meer succes kunt nastreven.

Persoonlijke ondersteuning van een mens en niet van een computerprogramma. Kraakheldere antwoorden en adviezen van een ervaren accountmanager, zonder extra kosten.

Finance Automation for Business (‘FAB’), ons one-stopplatform dat financiering snel en eenvoudig maakt. Hier upload u facturen, houdt u betalingen bij, en ontvangt u op dezelfde dag nog kapitaal.

Flexibele producten die zijn toegespitst op uw zakelijke behoeften. Kies wat u nodig hebt, vergeet waar u niets aan hebt.

Factoring voor verschillende sectoren

Factoring van Factris beperkt zich niet tot een bepaalde sector. Het gemak waarmee het factoringproces verloopt, maakt deze vorm van financiering geschikt voor vrijwel iedere bedrijfstak. Factris faciliteert dan ook factoring voor verschillende sectoren. Of u nu werkzaam bent in de schoonmaak-, transport- of marketingsector; met Factris profiteert u te allen tijde van de voordelen van factoring. Benieuwd wat voor soort bedrijven er op dit moment al gebruikmaken van de factoring van Factris? Neem dan een kijkje tussen de verschillende verhalen van onze klanten.

Factoring KMO

Naast het feit dat factoring geschikt is voor vrijwel iedere bedrijfstak, Naast het feit dat factoring geschikt is voor vrijwel iedere bedrijfstak, kunnen in het bijzonder kleine en middelgrote ondernemingen (kmo) voordeel halen uit factoring. Deze vorm van financiering kan kmo’s helpen hun bedrijf te laten groeien door hen werkkapitaal ter beschikking te stellen. Bovendien kunnen factoringmaatschappijen waardevolle advies en steun geven aan kmo’s.

Factoring eenmanszaak

Niet alleen voor kmo’s; factoring kan ook van grote waarde zijn voor freelancers die de kloof moeten overbruggen tussen het einde van hun opdracht en het moment waarop ze daarvoor vergoed worden. Factoring van Factris zorgt ervoor dat u op tijd genoeg financiële middelen hebt om uw zaak goed draaiende te kunnen houden.

Voorwaarden factoring

Er zijn een aantal voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de factoring van Factris.
Komt u in aanmerking voor factoring?
Dan voldoet u aan de volgende voorwaarden:

Bent u een B2B-bedrijf of een freelancer die voor zakelijke klanten werkt?

Zijn uw facturen vrij van pandrechten?

Draait uw bedrijf jaarlijks meer dan € 50.000 omzet?

Bestaat uw bedrijf langer dan zes maanden?

Factoring kosten

Factoring kan een geweldige manier zijn om uw bedrijf te financieren, maar het is belangrijk om ook de kosten van factoring te kennen. Wij bepalen onze tarieven op basis van een aantal factoren. Afhankelijk van deze factoren bedragen de factoringkosten tot 3%. Onze laagste fee begint echter al bij 0,5% van de factuurwaarde. De factoringkosten worden berekend aan de hand van het volume en het risico dat de betalende partij met zich meebrengt.

De kosten zijn hierbij opgebouwd uit een initieel en additioneel bedrag. Het initiële bedrag geldt voor de eerst afgesproken periode (30 dagen). Het additionele bedrag geldt voor elke dag na de initiële periode.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.