factris invoice financing factoring

“Ik kijk ernaar uit de factoringformules van Factris los te laten op de Belgische KMO.”

“Hoe kunnen we beter de Belgische markt benaderen dan met een Belg met meer dan 20 jaar ervaring in factoring?” Aan het woord is Peter Hendrix, sinds januari 2024 in dienst bij Factris als Country Manager Belgium.

Factris blijft groeien en met het succes in Nederland is het ook tijd om buurland België te veroveren met Peter Hendrix aan het roer. Met meer dan 20 jaar ervaring in factoring en geboren en getogen in Antwerpen, zijn er geen vraagtekens of Peter geschikt is voor deze rol. “Inmiddels heb ik een carrière van 30 jaar achter de rug en begon mijn factoring avontuur 20 jaar geleden als Sales Manager Belgo-Factors bij BNP Paribas Factoring. Mijn factoring carrière vond plaats bij bankafhankelijke factoringmaatschappijen tot ik bij Eurofactor in dienst kwam als General Manager voor de Benelux. Hierna heb ik een zijsprong gemaakt naar Debt Sale wat ook als factoring gezien kan worden maar dan specifiek voor achterstallige consumenten vorderingen.”

Na zoveel jaar ervaring te hebben opgedaan in de financiële sector bracht Peter zijn ondernemende karakter hem naar het oprichten van zijn eigen bedrijf: NextFactor Europe. Hier slaat hij de brug tussen Debt Sale en factoring waarbij Debt Sale ook mogelijk wordt voor de B2B sector. “Gaandeweg kwamen er steeds meer ondernemers met vragen over factoring waardoor we bij NextFactor ook ondernemers zijn gaan adviseren over welke manier van factoring het beste bij hen past. Via deze weg ben ik in contact gekomen met Factris. Ik ben zeer enthousiast over de “American Style Factoring” die zij toepassen, welke op de Belgische markt nog niet wordt aangeboden en ik kijk er erg naar uit om dit in mijn rol als Country Manager te gaan introduceren. ”

Hoewel de stappen in Peter zijn carrière logisch lijken staat zijn huidige rol ver van zijn kinderdroom: het overnemen van de drukkerij van zijn vader. “Mijn vader had een eigen drukkerij achter ons huis, als kind had ik altijd het idee dat ik het familiebedrijf later zou overnemen. Het probleem wat ik hierbij had was dat ik de jongste was thuis in een gezin van 6 en mijn oudste zus had dezelfde ambitie als ik en ging er uiteindelijk met de drukkerij vandoor. Maar het zaadje voor ondernemen was wel al jong geplant en daarom vind ik het mooi dat ik nu de aansluiting heb gevonden om ondernemers te helpen vanuit mijn rol bij Factris.”

Terugblikken op zijn tijd bij Factris is gezien de korte periode dat Peter bij ons in dienst is een beetje lastig, maar wel vroegen wij hem waar hij de komende periode naar uitkijkt. “Dan kijk ik toch wel uit naar de partnerships die ik hoop te realiseren. Vele organisaties, makelaars en financiële adviseurs zoeken naar oplossingen om hun klanten en leden gemakkelijker toegang te geven tot financiering. Die oplossing wil ik hen aanbieden. Ik denk ook dat mijn meerwaarde zit in het advies geven aan ondernemers vanuit mijn ervaring in de financiële sector. Ik kom niet binnen bij een KMO met een commercieel praatje, maar schuif aan als sparringpartner en kan inhoudelijk meedenken met de bedrijfsstrategie vanuit het financiële oogpunt. ”

Wij zijn erg blij met Peter aan het roer van ons Belgische avontuur en kijken verheugd uit naar de stappen die hij voor Factris gaat zetten. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op de Belgische markt via LinkedIn

Focus op de groei van uw bedrijf

Zet uw onbetaalde facturen om in werkkapitaal

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.