factris invoice financing factoring

Factoring kosten

Factoring is een betaalbaar alternatief voor een zakelijke lening bij de bank.

Voordat jij besluit of factoring voor jou is, is het natuurlijk belangrijk dat je een goed inzicht krijgt in zowel de kosten als de voordelen. Net als bij elke financiële regeling betaal je een vergoeding, maar daar krijg je ook een hoop voor terug!

join factris investors
Invoice

Wat is factoring?

Of u nu net begint, herstelt van financiële problemen of uw bedrijf klaarstoomt voor groei; factoring kan het verschil maken tussen succes en mislukking. Voordat we de kosten van factoring bespreken, is het natuurlijk handig dat u weet waar u voor gaat betalen.

Factoring is dé manier om geld te ontvangen voor een verstuurde, nog onbetaalde factuur, zonder dat u rekening hoeft te houden met een betalingstermijn. U verkoopt de factuur hierbij aan de factor, waardoor u zich niet langer zorgen hoeft te maken over het innen van de factuur. Hierdoor weet u zeker dat u op tijd over het desbetreffende bedrag beschikt. Factoring is bijzonder geschikt voor kmo’s en freelancers die de kloof moeten overbruggen tussen het moment waarop het werk is voltooid en het moment waarop ze ervoor betaald krijgen.

Maar factoring is meer.

Zo nemen wij bij de verkoop van de factuur ook het debiteurenbeheer over. Wij zorgen er dus voor dat het bedrag bij de betalende klant in kwestie wordt geïnd. Bovendien betekent factoring bij Factris flexibiliteit, omdat u zelf kunt kiezen welke facturen u wilt factureren en wanneer. Deze flexibiliteit is belangrijk als u uw bedrijf wilt laten groeien.

En niet te vergeten: factoring voegt geen schuld toe aan uw balans. Factoringbedrijven bieden dus meer dan alleen directe financiering. Wanneer u gebruikmaakt van de factoring van Factris, krijgt u meer dan waar voor uw geld. Maar wat zijn nu eigenlijk de factoringkosten en hoe worden deze bepaald?

Wat kost factoring?

Factoringbedrijven berekenen hun tarieven meestal op basis van een variabele vergoedingsstructuur. Bij een variabele vergoeding wordt een klein percentage (tot 3 procent) van de factuur afgetrokken zolang de factuur onbetaald blijft. Dus hoe langer het duurt voordat de klant betaalt, hoe meer u aan kosten betaalt. Een factoringbedrijf kan tot 3% aanrekenen voor de eerste 20 dagen. De vergoedingen worden vaak factuurkortingstarieven genoemd.

Sommige factoringbedrijven bieden een flat fee-structuur waarbij een eenmalige vergoeding vooraf wordt aangerekend. Bij een flat fee-structuur blijft de vergoeding gelijk, zelfs als de factuur nog niet is betaald. Afhankelijk van uw bedrijfstak kunnen een of beide opties beschikbaar zijn en u helpen uw kosten te beheersen.

Invoice

Waaruit zijn de factoring kosten opgebouwd?

Zoals bij elke zakelijke kredietverlening zijn er kosten verbonden aan factuurfinanciering. Onze tarieven worden bepaald op basis van een aantal factoren.

Afhankelijk van deze factoren zijn de factoringkosten een klein percentage (tot 3%) van de factuur.

check if you are eligible for factris factoring

De factoringkosten worden bepaald op basis van de volgende factoren:

  • Het volume van de maandelijkse vorderingen die u wilt factureren. Volume speelt een grote rol bij de berekening van factoringtarieven: grotere maandelijkse factoringbedragen betekenen lagere tarieven. Veel factoringbedrijven bieden volumekortingen.
  • De gemiddelde grootte van elke factuur die u wilt factureren.
  • Uw bedrijfstak.
  • De kredietwaardigheid van uw klanten.
  • De tijd die uw klanten erover doen om te betalen.
  • De factoringkosten zijn zo berekend dat er meer geld op uw rekening komt te staan – daar waar het meest kan helpen. Belangrijker nog, factoring is een relatie die is bedoeld om uw bedrijf nieuw leven in te blazen. De diensten die u van een factoringbedrijf krijgt, staan volgens ons meer dan in verhouding tot de kosten.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.