factris invoice financing factoring

Het kiezen van de juiste factoringmaatschappij is een belangrijke stap voor ondernemers die hun cashflow willen verbeteren en financiële stabiliteit willen waarborgen voor hun onderneming. Met talloze aanbieders op de markt, kan het vinden van de perfecte partner een uitdagende zoektocht zijn. Hieronder geven we u 5 tips waar u op moet letten bij het kiezen van een factoringmaatschappij.

1. De betrouwbaarheid

Zorg ervoor dat u een betrouwbare partner kiest. Verdiep in de reputatie van de factoringbedrijven door reviews te lezen en vraag naar hun financiële gezondheid en kredietwaardigheid. Een stabiele factoringpartner zorgt voor een soepele factuurbetaling.

2. De kosten van factoring

Bij het verkopen van een factuur aan een factoringmaatschappij worden kosten in rekening gebracht, doorgaans variërend van 1 tot 6 procent. Let ook op eventuele extra kosten en boetes voor te late betalingen. Een boeterente kan bijvoorbeeld geheven worden als een klant later betaalt dan overeengekomen. Bestudeer deze aspecten grondig voordat u een samenwerking aangaat met een factoringmaatschappij.

3. Lees goed de factoringovereenkomst

De voorwaarden van factoringovereenkomsten kunnen aanzienlijk verschillen. Let specifiek op de volgende punten waarop factoringmaatschappijen van elkaar kunnen afwijken:

  • Depot: Dit betreft het percentage van de factuur dat u onmiddellijk uitbetaald krijgt. Sommige bedrijven betalen direct 100% uit, terwijl anderen een deel vooruit betalen, bijvoorbeeld 70 tot 90 procent, en het resterende deel na betaling door de opdrachtgever.
  • Overname debiteurenbeheer: Overweeg of u het beheer van uw debiteuren wilt uitbesteden, maar houd rekening met de kosten.
  • Overname kredietrisico: Er is een verschil tussen bedrijven in de overname van het kredietrisico, wat inhoudt dat u toch betaald krijgt als een klant niet betaalt of failliet gaat.

4. Flexibiliteit en maatwerk

Een flexibele samenwerking is van groot belang. Beoordeel de flexibiliteit van een factoringmaatschappij op de volgende punten:

  • Bekijk of er een minimale contractduur is.
  • Onderzoek of er eisen zijn wat betreft het minimum aantal of bedrag van facturen.
  • Controleer de striktheid van de voorwaarden voor samenwerking, zoals de noodzaak voor gedetailleerde liquiditeitsprognoses.
    Informeer naar de mogelijkheden voor maatwerk om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen.

5. Ga op uw gevoel af

Ten slotte speelt uw persoonlijke gevoel een belangrijke rol. Een goede communicatie, de bereidheid om samen naar oplossingen te zoeken en een vertrouwensband zijn zeer belangrijk. Plan een kennismakingsgesprek, stel gerichte vragen en kies voor een partner waarbij u goed voelt. Door deze stappen nauwkeurig te volgen, vergroot u de kans op een goede samenwerking met een factoringmaatschappij die aansluit bij uw zakelijke behoeften.

Waarom kiezen voor Factris voor factoring?

Door te kiezen voor factoring bij Factris, stapt u in een betrouwbare samenwerking. Onze dienstverlening wordt door klanten gewaardeerd, met een score van 4,3/5 volgens Google-reviews. We zetten ons in voor een heldere en eerlijke kostenstructuur, waarbij onze factoringkosten tot slechts 3 procent reiken, vrij van verborgen extra kosten of boetes. Met Factris is het volledige factuurbedrag binnen 24 uur op uw rekening, terwijl we het kredietrisico van u overnemen. Zo bent u volledig beschermd, ook als een klant niet betaalt. Ook kunnen we uw volledige debiteurenbeheer overnemen, waardoor u zorgeloos kunt ondernemen. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen staan centraal in onze service; er is geen minimum contractduur, ook stellen we geen eisen aan het aantal facturen of het factuurbedrag.

Wilt u meer weten over onze factoring diensten? Neem contact met ons op en ontdek of wij de juiste partner voor jou zijn.

Focus op de groei van uw bedrijf

Zet uw onbetaalde facturen om in werkkapitaal

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.