factris invoice financing factoring

Een factoringmaatschappij voorziet in een alternatieve vorm van financiering door uw openstaande facturen direct te betalen. U verkoopt de facturen aan de factoringmaatschappij en u ontvangt het geld binnen 24 uur op uw rekening. Factoringmaatschappijen brengen hiervoor een kleine vergoeding in rekening. Het risico van de openstaande factuur draagt u daarbij over, zodat u zekerheid hebt wat betreft uw werkkapitaal. Uw cashflow verbetert bij deze manier van debiteurenfinanciering.

Waarom kiezen voor een factoringmaatschappij?

U hebt als bedrijf te maken met een betaaltermijn wanneer u facturen naar debiteuren stuurt. Dit betekent dat u niet direct de beschikking hebt over het openstaande bedrag. Bovendien loopt u risico dat een debiteur niet direct betaalt.

Het kost u tijd om een strak debiteurenbeheer te voeren en het kan voorkomen dat de betaling van de factuur uitblijft. Kiest u voor een factoringmaatschappij zoals Factris, dan hebt u geen omkijken naar de factuur en ontvangt u direct uw geld. De factoringmaatschappij neemt de factuur vervolgens in eigendom en zorgt voor het innen van het openstaande bedrag bij de debiteur.

Aangezien u binnen 24 uur het geld ontvangt, kunt u op korte termijn uw werkkapitaal verbeteren. De verbeterde cashflowpositie kunt u gebruiken voor onder andere investeringen en betalingen. Het overdragen van uw facturen aan een factoringmaatschappij geeft u bovendien zekerheid tegen wanbetaling en insolventie.

Verschillende soorten factoringmaatschappijen

Het is goed om te weten dat er bij factoring verschillende vormen te onderscheiden zijn. Een traditionele factoringmaatschappij koopt alle facturen en een Amerikaanse factoringmaatschappij biedt flexibiliteit. In dit geval hoeft u niet al uw facturen te verkopen, maar kunt u een keuze maken.

Er zijn daarnaast reverse factoringmaatschappijen die de financiële positie van de debiteur beoordeelt en enkel goedgekeurde facturen overneemt. Factris is een factoringmaatschappij waar u optimaal gemak en flexibiliteit vindt. Bij ons kunt u alle facturen overdragen of ervoor kiezen een deel van uw facturen te verkopen.

Factoringmaatschappijen voor freelancers en kmo’s

Er zijn al veel ondernemers met een eenmanszaak die kiezen voor factoring als freelancer, net zoals kmo’s er voordeel bij hebben. Factris is een factoringmaatschappij die factoring aanbiedt aan zowel kleine en middelgrote bedrijven als aan freelancers en eenmanszaken.

Het is voor kmo’s belangrijk om over voldoende werkkapitaal te beschikken om het succes van de onderneming verder uit te bouwen.

Als u een freelancer bent, weet u uit de praktijk dat er een kloof zit tussen het leveren van diensten of goederen en de betaling. Deze kloof verdwijnt wanneer u besluit gebruik te maken van factoring bij Factris als factoringmaatschappij.

Wat zijn de kosten bij een factoringmaatschappij?

Een factoringmaatschappij koopt facturen over en betaalt direct uit. Hiervoor betaalt u een kleine vergoeding. Deze factoringkosten kunnen oplopen tot maximaal 3% van de totale factuurwaarde. We houden rekening met meerdere factoren om de kosten van factoring te berekenen.

De berekening is gebaseerd op het volume en we kijken naar het risico van de debiteur. Daarbij maken we onderscheid tussen initiële bedragen en additionele bedragen. Het initiële bedrag is van toepassing tijdens de eerste dertig dagen en het additionele bedrag geldt voor de periode daarna.

Hoe verloopt de aanmelding bij een factoringmaatschappij?

Factoringmaatschappijen hanteren een aanmeldingsprocedure voor bedrijven. Bij Factris is de aanvraagprocedure eenvoudig en snel te regelen. We hebben een aantal gegevens nodig, zoals onder meer de jaaromzet en informatie over de gemiddelde tijd waarin uw facturen worden voldaan. Deze gegevens stuurt u online naar ons en binnen vijf minuten ontvangt u een persoonlijke offerte met inzicht in de kosten.

Bij onze factoringmaatschappij wordt u toegewezen aan een accountmanager die u verder helpt. Bijvoorbeeld ook met het kijken naar uw bedrijfsbehoeften en met het verstrekken van informatie over debiteurenbeheer en kredietbeheer. Uw persoonlijke accountmanager biedt ook verdere begeleiding bij het aanmeldproces, zodat u snel kunt profiteren van alle voordelen van het verkopen van uw facturen. Met deze persoonlijke benadering onderscheiden we ons, waarbij onze accountmanager u zonder extra kosten bijstaat met heldere adviezen en antwoorden op uw vragen.

Focus op de groei van uw bedrijf

Zet uw onbetaalde facturen om in werkkapitaal

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.