factris invoice financing factoring

Het versturen van facturen is een onderdeel van het administratieve proces binnen bedrijven en vergt maandelijks veel tijd. Deze tijdsinvestering neemt alleen maar toe wanneer u te maken krijgt met wanbetalers. Het is geen gegeven dat elke debiteur binnen de gestelde betaaltermijn betaalt. Een strikt debiteurenbeheer is essentieel om te zorgen dat alle facturen worden voldaan en om van een optimale cashflow te profiteren. Een alternatief is het uitbesteden van uw facturatie. U kunt uw facturen laten versturen door een boekhouder of kiezen voor financiering door uw vorderingen uit handen te geven. Door de voor- en nadelen van het uitbesteden van facturatie op een rij te zetten, kunt u een weloverwogen keuze maken voor uw onderneming.

Voordelen van het uitbesteden van facturatie

Een significant voordeel van uw facturatie uitbesteden aan een boekhouder is dat u zich volledig kunt focussen op uw eigen bedrijfsvoering. Het bijhouden van betalingen door debiteuren en het ondernemen van acties tegen wanbetalers behoren niet langer tot uw taken. Dit betekent meer tijd voor andere zaken, wat facturatie uitbesteden ook nog eens kostenbesparend maakt. Er zijn verschillende methoden om uw vorderingen uit handen te geven. Het laten versturen van facturen door een boekhouder biedt echter geen garantie dat alle debiteuren op tijd betalen.

Een alternatieve methode van facturatie uitbesteden is via factoring. Hierdoor beschikt u snel over het bedrag van de factuur (bij ons al binnen 24 uur), wat uw cashflowpositie ten goede komt.

  • Meer tijd voor bedrijfsvoering
  • Geen omkijken meer naar wanbetalers
  • Optimale cashflow
  • Kostenbesparend

Nadelen van facturatie uitbesteden

Er zijn naast voordelen ook nadelen verbonden aan het uitbesteden van uw facturatie. Een nadeel is indirect verbonden aan een voordeel: het niet meer hoeven omkijken naar debiteurenbeheer, wat een belangrijk aspect van uw bedrijfsvoering en financieel inzicht is. Het uitbesteden van facturatie aan een boekhouder brengt soortgelijke nadelen met zich mee.

Zoals u te maken kunt krijgen met wanbetalers, kan dit ook gebeuren bij boekhouders. Dit biedt dus geen garantie dat alle facturen betaald worden, aangezien ook een incassoproces en gerechtelijke procedures geen 100% zekerheid bieden. Een ander nadeel is het missen van contactmomenten met zakelijke relaties, wat waardevol kan zijn, zelfs als het contact minder positief is vanwege wanbetaling.

Oplossing: vorderingen uit handen geven

Het uitbesteden van facturatie aan een boekhouder heeft zowel voor- als nadelen. Als u de boekhouder de facturen laat versturen, is dit niet hetzelfde als uw vorderingen volledig uit handen geven. Uw bedrijf houdt in dat geval zelf de vorderingen, met alle risico’s van dien.

Door uw vorderingen daadwerkelijk uit handen te geven, vindt u een echte oplossing om uw werkkapitaal te versterken. U heeft dan geen last meer van wanbetalers, omdat de vordering is overgedragen. Bovendien hoeft u zich geen zorgen meer te maken over debiteurenbeheer en kunt u zich volledig richten op waar u goed in bent. Vorderingen uit handen geven doet u door te kiezen voor factoring. Hierbij verkoopt u de facturen en bent u verzekerd van betaling.

Factoring: flexibele debiteurenfinanciering

Zoekt u zekerheid over uw werkkapitaal en wilt u geen zorgen meer over wanbetalers? Dan is flexibele financiering van debiteuren een uitstekende keuze. Met deze alternatieve vorm van facturatie uitbesteden krijgt u vooruitbetaald op basis van bedrijfstransacties. Wij kopen uw factuur en nemen het inningstraject over, waarbij u binnen 24 uur over het geld beschikt. Het voordeel hierbij is dat u nog steeds het contact met de debiteur behoudt, omdat u zelf de factuur stuurt, inclusief onze cessietekst.

Maak direct een account aan

Bent u benieuwd of flexibele financiering van debiteuren via Factris geschikt is voor uw bedrijf? Doe dan direct een geschiktheidscheck om te zien of u in aanmerking komt voor factoring. Is uw bedrijf geschikt, dan kunt u meteen starten met factoring en ontvangt u een aanbod op maat. Onze diensten zijn aanpasbaar aan uw financieringsbehoefte en persoonlijk te maken. Creëer een account om zo snel mogelijk van start te gaan.

Focus op de groei van uw bedrijf

Zet uw onbetaalde facturen om in werkkapitaal

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.