factris invoice financing factoring

Factoring is een populaire financieringsvorm onder ondernemers. Het is goed om te weten dat factoring niets meer is dan het verkopen van facturen van debiteuren aan een externe partij. Zij nemen al het werk voor u uit handen en maken u direct de desbetreffende bedragen over. Maar wat zijn hier de voor- en nadelen van? Lees snel verder, want Factris legt dit graag aan u uit!

Een factor rekent een vergoeding

Ondanks dat u met factoring op zeer korte termijn over geld beschikt, is het handig om te weten dat ieder factoringbedrijf een vergoeding hanteert. Dit zijn de kosten voor de dienst dat het externe bedrijf levert. De kosten bedragen vaak een bepaald percentage van de facturen. Hierbij geldt dat hoe hoger het risico op wanbetalers, hoe hoger het percentage.

Maak kennis met de voordelen van factoring

Heeft u er regelmatig last van dat u lang moet wachten op de betaling van uw debiteuren? En zorgt dit vaak voor financiële stress? Dan is factoring dé oplossing. Met factoring ontvangt u binnen 24 uur de openstaande bedragen, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken of u wel de rekeningen kan betalen. Toch biedt factoring nog meer voordelen. Hieronder zetten wij graag alle voordelen voor u op een rijtje.

#1 Doorstromende cashflow

Snelgroeiende bedrijven moeten veel kosten maken om de constante groei te blijven financieren. Hierdoor kan er verloop van tijd een financieringsgat ontstaan. Door gebruik te maken van factoring zet u alle openstaande facturen direct om in cashflow. Dit betekent dat u niet langer hoeft te wachten totdat de betalingstermijn is verstreken. Ideaal voor freelancers en kmo bedrijven!

#2 Krijg binnen 24 uur uitbetaald

Er bestaat helaas geen ideale wereld waarin debiteuren direct na levering van de goederen of dienst hun facturen betalen. Om te voorkomen dat u in de financiële problemen komt, is factoring een uitstekende keuze. Met deze alternatieve manier van financieren beschikt u direct over werkkapitaal waarmee uw onderneming stabiel kan blijven groeien. Niet voor niets maken freelancers en kmo’ers gebruik van factoring.

#3 Geen risico

Bij factoring neemt de factoringmaatschappij het debiteurenrisico over. U loopt dus geen risico op wanbetaling door klanten. Dit biedt extra zekerheid en maakt het mogelijk om te groeien zonder financiële risico’s.

#4 Makkelijker dan een bancaire lening

Iedereen die wel eens een lening heeft afgesloten, weet dat dit een tijdrovend proces is. De bank heeft immers tijd nodig om uw gegevens en kredietwaardigheid te controleren. Handig voor de bank, maar minder handig wanneer u worstelt met toenemende cashflowproblemen. Gelukkig is factoring gemakkelijk en snel geregeld. Bij factoring kijkt het factoringbedrijf alleen naar uw debiteuren en het risico op wanbetaling. Is dit risico hoog? Dan zal hier een hogere vergoeding tegenover staan.

#5 Minder administratie door debiteurenbeheer uit te besteden

Wij verzorgen het debiteurenbeheer, omdat de openstaande factuur nu van ons is. Door het uitbesteden van het debiteurenbeheer heeft u ineens veel meer tijd over! Bovendien is het veel prettiger voor uw relaties met opdrachtgevers als u niet zelf achter achterstallige betalingen aan hoeft te gaan.

Wees u bewust van de factoring nadelen

Ondanks dat factoring vooral voor zzp’ers, freelancers en kmo bedrijven dé oplossing is om in een zeer kort tijdsbestek aan geld te komen, zitten er meerdere nadelen aan verbonden. Het is dan ook belangrijk dat u zich bewust bent van deze nadelen voordat u begint met factoring. Op die manier worden eventuele teleurstellingen voorkomen. Factoring kent de volgende nadelen.

#1 Kosten van factoring

Factoring is een vorm van facturen voorfinancieren waar kosten aan verbonden zijn. U betaalt een vergoeding voor elke factuur die u laat factoren, ook wel een “factorfee” genoemd. Dit is een bepaald percentage van de desbetreffende factuur.

#2 Controle over schuldbeheer

Doordat u openstaande facturen verkoopt aan een factoringbedrijf geeft u als het ware al het werk uit handen. Dit betekent dat het factoringbedrijf de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het innen van schulden. Mocht een debiteur niet in staat zijn om de openstaande factuur te betalen, dan zal het factoringbedrijf contact opnemen met de debiteur om de schuld te innen. Niet iedere ondernemer vindt dit prettig.

Laat uw debiteurenbeheer over aan Factris

Vindt u het lastig om de periode tussen een geleverd product of dienst en de periode van betaling te overbruggen? En wordt voor uw gevoel deze overbrugging steeds groter? Kies er dan voor om uw debiteurenbeheer uit handen te geven aan Factris. Wij nemen de onbetaalde facturen graag van u over, zodat u weer over geld beschikt. Hierna gaan wij zelfstandig aan de slag om de openstaande bedragen bij de debiteuren te innen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van factoring bij Factris? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Focus op de groei van uw bedrijf

Zet uw onbetaalde facturen om in werkkapitaal

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.