factris invoice financing factoring

Factoring voor freelancers

Wat is factoring voor freelancers?

Freelancer factoring is een vorm van factoring die speciaal ontworpen is voor zelfstandige (freelance) ondernemers. Wat is factoring precies? Bij deze alternatieve financieringsvorm verkoopt u uw verstuurde onbetaalde facturen aan Factris, waarna wij het openstaande bedrag aan u betalen. Zo heeft u op korte termijn beschikking over werkkapitaal dat u kunt gebruiken om uw bedrijf verder te laten groeien.

Hoe werkt freelancer factoring bij Factris?

Hoe werkt factoring precies? Freelancer factoring bij Factris is eenvoudig in 4 stappen:

collection of receivables at factris

Stap 1: u verkoopt uw facturen aan ons. Maak een factuur aan en wijzig het rekeningnummer.

factris working capital provider

Stap 2: wij maken het geld naar u over. Binnen 24 uur ontvangt u het geld van de openstaande facturen op uw rekening.

fab platform for enterprises

Stap 3: uw klant ontvangt automatisch een factuur van ons systeem. U hoeft er zelf dus niet meer naar te kijken.

debt management factris

Stap 4: wij voeren het debiteurenbeheer uit. Als uw klant niet betaalt, zorgen wij voor het debiteurenbeheer.

Waarom kiezen voor freelance factoring?

Als freelancer heeft u al genoeg aan uw hoofd. Het laatste wat u wilt, is ook nog eens veel tijd besteden aan debiteurenbeheer. Onbetaalde facturen staan investeringen in de weg en in het ergste geval kunt u uw eigen salaris of dat van uw medewerkers niet betalen. Daarom kan factoring een uitkomst bieden. Met factoring hoeft u zich geen zorgen te maken over onbetaalde facturen en heeft u direct geld voor investeringen.

Met freelancer factoring kunt u:

collection of receivables at factris

Debiteuren beheren
Met factoring nemen wij ook het debiteurenbeheer over. U behoudt goede klantrelaties omdat u niet achter de klant aan hoeft voor betalingen, en u bespaart tijd en geld.

factris working capital provider

Tijdig salaris betalen
Met factoring ontvangt u binnen 24 uur betaling voor uw openstaande facturen, waardoor u uw cashflow direct versnelt. Zo kunt u altijd tijdig salaris uitbetalen zonder zorgen.

fab platform for enterprises

Werkkapitaal veiligstellen
U hoeft zich geen zorgen te maken over uw werkkapitaal, omdat wij ook het kredietrisico van de facturen overnemen. Zo loopt u geen risico op wanbetaling of faillissement.

debt management factris

Snel starten en groeien
Met factoring heeft u werkkapitaal binnen handbereik en verbetert u uw cashflow, waardoor u ruimte heeft om te investeren in uw bedrijf.

Voordelen van freelancer factoring

Factoring biedt veel voordelen voor u als freelancer. Bekijk hieronder de voordelen als u kiest voor factoring bij Factris.

  • Uw factuur wordt binnen 24 uur betaald.
  • Optimale cashflow.
  • Beschermd tegen wanbetalers.
  • Beschermd tegen faillissement van de debiteur.
  • U hoeft u niet meer bezig te houden met debiteurenbeheer. Hierdoor houdt u meer tijd over voor de groei van uw bedrijf.
  • Advies van onze ervaren accountmanagers.

Wie komt in aanmerking voor freelancer factoring?

Freelancer factoring is interessant voor diverse freelancers, of u nu een startende, groeiende of ervaren freelancer bent met meerdere opdrachtgevers. Het is dé oplossing voor uw bedrijf!

Startende freelancers

Als freelancer moet u ruim 60 dagen wachten op betaling van facturen. Dit is niet ideaal, zeker als u wilt investeren in uw bedrijf en uw eigen salaris wilt uitbetalen. Banken vinden een lening voor startende freelancers vaak een te groot risico. Freelancer factoring is in dat geval een ideale oplossing.

Groeiende freelancers

Als groeiende freelancer wilt u natuurlijk investeren in uw bedrijf. Dan is het niet handig als u lang moet wachten op betalingen van facturen. Wij betalen uw facturen direct, zodat u direct werkkapitaal heeft om te investeren. Ook nemen we het debiteurenbeheer over, zodat u zich volledig kunt concentreren op de groei van uw bedrijf.

Seizoensgebonden freelancers

Als u seizoensgebonden werk verricht als freelancer, kan het voorkomen dat u in bepaalde periodes meer verdient. Dit is niet gunstig voor uw cashflow, omdat deze sneller uitgeput raakt. Facturen worden vaak niet direct betaald. Met factoring heeft u direct geld beschikbaar na een rustigere periode, zodat u kunt blijven ondernemen.

Freelancers met veel opdrachtgevers

Heeft u als freelancer veel klanten? Dan weet u als geen ander dat het beheer van debiteuren veel tijd en aandacht vergt. Wij nemen graag het beheer van uw debiteuren uit handen en zorgen voor het onderhouden van goede relaties. Zo bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld, en kunt u zich concentreren op ondernemen en de groei van uw bedrijf.

Wat zijn de voorwaarden voor freelancer factoring?

Om gebruik te maken van freelancer factoring moet u voldoen aan enkele voorwaarden. Bent u geschikt voor freelancer factoring? Dan voldoet u aan de volgende voorwaarden:

Freelancer die voor zakelijke klanten werkt

Facturen zijn vrij van verpanding

Jaarlijkse omzet van uw bedrijf is meer dan 50.000 euro

Uw bedrijf bestaat langer dan zes maanden

Wat kost freelancer factoring?

Net als bij elke factoringmaatschappij zijn er kosten verbonden aan factoring. We bepalen de kosten van factoring aan de hand van verschillende factoren. De kosten kunnen variëren tot 3% van de waarde van de facturen. De kosten worden berekend op basis van het aantal facturen en het risico dat de betalende partij met zich meebrengt.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van factoring bij Factris, neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag.

Waarom kiezen voor factoring bij Factris?

Bij Factris staat persoonlijk contact hoog in het vaandel. Wij houden er niet van dat u voor vragen bij een geautomatiseerde chatbot moet zijn. Bij Factris heeft u persoonlijk contact met ervaren accountmanagers met kraakheldere antwoorden en adviezen, zonder hiervoor extra te betalen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.