factris invoice financing factoring

Facturen verkopen

Hebt u vaak openstaande facturen? Dat is vervelend, zeker als u lang moet wachten op het geld. Kies dan ervoor om facturen te verkopen. Deze alternatieve financieringsvorm wordt ook wel factoring genoemd. Maar wat is factoring precies? Het is simpelweg het verkopen van uw openstaande facturen aan een factoringmaatschappij. Zij betalen het bedrag op de openstaande factuur, zodat u niet hoeft te wachten op debiteuren.

 

Hoe werkt het verkopen van openstaande facturen bij Factris?

Het verkopen van openstaande facturen aan Factris verloopt eenvoudig in 4 stappen:

collection of receivables at factris

Stap 1: U verkoopt uw facturen aan ons. Maak een factuur aan, maar wijzig het rekeningnummer.

factris working capital provider

Stap 2: Wij maken het geld naar u over. Binnen 24 uur krijgt u het geld van de openstaande facturen op uw rekening.

fab platform for enterprises

Stap 3: Uw klant ontvangt automatisch een factuur van ons systeem. U hoeft er zelf dus niet meer naar te kijken.

debt management factris

Stap 4: Wij voeren debiteurenbeheer uit. Betaalt de klant niet? Dan nemen wij het debiteurenbeheer over.

Waarom openstaande vorderingen verkopen?

Als bedrijf hebt u te maken met de wettelijke betalingstermijn. Dit is in de meeste gevallen 30 dagen. Hierdoor hebt u niet altijd de beschikking over het geld van de openstaande facturen en kunnen er cashflowproblemen ontstaan. Dit kan leiden tot het niet (tijdig) kunnen betalen van salarissen en belemmert ook uw mogelijkheid om te investeren in uw bedrijf. Het verkopen van facturen kan hierbij helpen en is een eenvoudige oplossing.

Door openstaande vorderingen te verkopen bij Factris kunt u:

debt management factris

Tijdig salaris betalen
Met factoring krijgt u binnen 24 uur uw openstaande facturen betaald, zodat u direct uw cashflow kunt versnellen. Dit is vooral handig voor het snel uitbetalen van salarissen, vooral in de uitzendbranche.

collection of receivables at factris

Debiteurenbeheer uitbesteden
Kiest u voor factoring? Dan nemen wij het debiteurenbeheer van u over. Dit bespaart u tijd en geld. Bovendien behoudt u goede klantrelaties, omdat u niet zelf achter de klant aan hoeft te gaan voor betalingen.

credit insurance factoring factris

Werkkapitaal veiligstellen
U hoeft zich geen zorgen te maken over uw werkkapitaal. Wij nemen namelijk ook het kredietrisico van de facturen over. Zo loopt u geen risico op wanbetaling of faillissement.

factris working capital provider

Snel starten en groeien
Met factoring heeft u snel toegang tot werkkapitaal en verbetert u uw cashflow, waardoor u ruimte hebt om te investeren in uw bedrijf.

Voordelen van het verkopen van onbetaalde facturen

Factoring biedt veel voordelen voor uw onderneming. Bekijk hieronder de voordelen als u kiest voor factoring bij Factris.

  • Uw factuur wordt binnen 24 uur betaald.
  • Optimale cashflow.
  • Beschermd tegen wanbetalers.
  • Beschermd tegen faillissement van de debiteur.
  • U hoeft u niet meer bezig te houden met debiteurenbeheer. Hierdoor houdt u meer tijd over voor de groei van uw bedrijf.
  • Advies van onze ervaren accountmanagers.

Vorderingen verkopen in verschillende branches

Het verkopen van vorderingen kan in verschillende branches een goede oplossing zijn. Of u nu werkzaam bent in de schoonmaak-, transport- of uitzendbranche, in alle gevallen profiteert u van de voordelen die factoring met zich meebrengt. Bent u benieuwd welke bedrijven op dit moment al hun vorderingen aan ons verkopen? Neem dan een kijkje tussen de verhalen van onze klanten.

Facturen verkopen als freelancer

Factoring is geschikt voor verschillende bedrijven, ook voor freelancers. Als freelancer moet u regelmatig wachten op betalingen en dat kan een negatieve invloed hebben op uw bedrijf. In dat geval is het verkopen van uw openstaande facturen een ideale oplossing.

Facturen verkopen als kmo

Ook voor kmo’s is factoring een ideale oplossing. Het verkopen van openstaande facturen kan bijdragen aan de groei van uw onderneming. U krijgt namelijk direct beschikking over werkkapitaal dat u kunt gebruiken voor investeringen.

Wat zijn de voorwaarden voor het verkopen van facturen?

Als u gebruik wilt maken van het verkopen van facturen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Bent u geschikt voor factoring? Dan voldoet u aan de volgende voorwaarden:

U bent een kmo of een freelancer die voor zakelijke klanten werkt

Uw facturen zijn vrij van verpanding

Uw bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 50.000 euro

Uw bedrijf bestaat langer dan zes maanden

Wat kost het verkopen van facturen?

De kosten van factoring worden bepaald aan de hand van een aantal factoren. Afhankelijk daarvan kunnen de kosten voor factoring tot 3% bedragen. De kosten worden berekend op basis van het risico en het volume van facturen dat de betalende partij met zich meebrengt.

Waarom kiezen voor factoring bij Factris?

Bij Factris staat persoonlijk contact hoog in het vaandel. Wij houden er niet van dat u voor vragen bij een geautomatiseerde chatbot moet zijn. Bij Factris heeft u persoonlijk contact met ervaren accountmanagers met kraakheldere antwoorden en adviezen, zonder hiervoor extra te betalen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.