factris invoice financing factoring

Bent u het beu om nog langer te wachten op het geld van nog onbetaalde, verzonden facturen? Dan is factoring dé oplossing voor u. Deze alternatieve financieringsmethode voor ondernemers zorgt ervoor dat u niet langer afhankelijk bent van de geldende betalingstermijn. Sterker nog: met factoring van Factris heeft u binnen 24 uur de beschikking over het bedrag in kwestie. Ideaal voor zzp’ers en kmo-ondernemingen! Nu horen we u denken: wat is factoring en hoe werkt factoring eigenlijk? Geen zorgen, in deze blog leggen we u stap voor stap uit hoe factoring bij Factris in zijn werk gaat.

Factoring: hoe werkt het?

Heeft u als ondernemer producten en/of diensten geleverd en hiervoor een factuur gestuurd? Dan heeft de kopende partij in de meeste gevallen 30 dagen om deze factuur te betalen. Echter, in afwachting van deze betaling, blijft u als ondernemer te maken hebben met de nodige vaste kosten, investeringen en andere bedrijfskosten. Doordat de betaling van de factuur vaak lang op zich laat wachten, kan dit tot een cashflowprobleem leiden. In dat geval biedt factoring de oplossing. Factoring werkt eigenlijk heel eenvoudig: u verkoopt uw factuur aan Factris, waarna wij het door de klant verschuldigde bedrag binnen 24 uur aan u overmaken. Doordat Factris met deze aankoop eigenaar van de factuur wordt, zorgen wij voor de verdere afhandeling van de betaling door de kopende partij. Met factoring hoeft u als ondernemer dus niet langer zorgen te maken over de betaaltermijn van 30 dagen, waardoor mogelijke cashflowproblemen worden voorkomen.

Hoe gaat factoring bij Factris in zijn werk?

Wanneer u kiest voor factoring bij Factris en een specifieke factuur door ons wil laten aankopen, plaatst u onze cessietekst op de factuur. Bij het versturen van de factuur naar de debiteur, zet u Factris in de CC van de e-mail, zodat wij kunnen zien dat de factuur naar de desbetreffende debiteur is verstuurd. Wanneer de verzending voltooid is, is het tijd voor de volgende stap: het uploaden van de factuur in onze onlineomgeving. Zodra de factuur via deze weg bij ons is aangekomen, betalen we binnen 24 uur het bedrag (minus een kleine vergoeding) aan u uit.

Hoe werkt factoring in vier stappen

Globaal genomen bestaat het factoringproces bij Factris uit vier stappen: u wordt klant, u stuurt de factuur naar onze onlineomgeving, wij zorgen voor de uitbetaling binnen 24 uur en de verdere afhandeling met de klant. Om u kort uit te leggen hoe factoring bij Factris in zijn werk gaat, nemen we u mee in deze vier stappen.

Stap 1: klant worden bij Factris

Kiest u voor factoring bij Factris? Meld u dan aan om uw facturen binnen 24 uur gefinancierd te krijgen. Door u bij ons aan te melden, ontvangt u van ons een op maat gedaan aanbod voor de factoring van uw bedrijf. Onze financiële experts van Factris zullen uw behoeften beoordelen en zo snel mogelijk reageren.

Om klant te worden bij Factris, dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden. U komt in aanmerking voor factoring indien:

  • Uw bedrijf minimaal 6 maanden bestaat
  • U de minimale omzet van 50.000 euro per jaar behaalt
  • Uw bedrijf gevestigd is in de Benelux
  • Uw debiteuren gevestigd zijn in de OESO-landen.

Stap 2: het versturen van de factuur

Nadat u als ondernemer bij ons bent aangemeld, is het tijd voor de volgende stap: het opstellen en versturen van de factuur. Door bij het opstellen onze cessietekst aan de factuur toe te voegen, weet de debiteur dat de betreffende factuur aan Factris is overgedragen. De factuur kunt u vervolgens uploaden in onze onlineomgeving. Op deze manier weet u zeker dat de factuur op een snelle, eenvoudige en veilige manier bij ons aankomt.

Stap 3: de uitbetaling binnen 24 uur

Zodra u de factuur hebt geüpload in onze onlineomgeving, zullen wij overgaan tot de betaling. Deze betaling vindt op dezelfde werkdag plaats als de werkdag van aankoop. De kosten van onze factoring trekken wij hierbij direct van het uit te betalen bedrag af. Deze kosten zijn gebaseerd op volume en risico en bedragen tot 3% van de totale waarde van de factuur.

Stap 4: het innen van het bedrag bij de klant

De laatste stap van het factoringproces geldt eigenlijk alleen voor Factris. Factris neemt namelijk de volledige afhandeling met de betalende klant van u over. Wij zorgen dus voor het innen van het bedrag dat de klant nog moet voldoen. Betaalt de klant ons niet? Dan nemen we eerst contact met u op om te kijken waar het probleem ligt. Sommige ondernemers vinden het belangrijk om de klantrelatie te onderhouden en willen zelf contact opnemen met de klant. Debiteurenbeheer is maatwerk en wordt in overleg met u opgesteld.

Focus op de groei van uw bedrijf

Zet uw onbetaalde facturen om in werkkapitaal

This site is registered on wpml.org as a development site.