factris invoice financing factoring

Een kredietverzekering is een financieel instrument dat bedrijven beschermt tegen het risico van wanbetaling door hun klanten. In wezen fungeert het als een vangnet, waardoor bedrijven zich kunnen beschermen tegen onvoorziene omstandigheden die de betaling van hun facturen kunnen beïnvloeden. Dit type verzekering is met name nuttig voor bedrijven die internationaal opereren of zaken doen met klanten waarvan de financiële stabiliteit onzeker is.

Hoe werkt een kredietverzekering?

De werking van een kredietverzekering is vrij eenvoudig. Bedrijven sluiten een overeenkomst af met een verzekeringsmaatschappij die hen dekking biedt tegen het risico van niet-betaling door klanten. Wanneer een klant nalaat zijn factuur te betalen, kan het bedrijf een claim indienen bij de verzekeraar om de verloren inkomsten te compenseren. De verzekeraar voert een beoordeling uit van het risico van wanbetaling bij elke klant voordat de dekking wordt verstrekt. Dit stelt bedrijven in staat om proactief risico’s te beheren en zich te beschermen tegen mogelijke financiële verliezen.

Voor wie is een kredietverzekering interessant?

Een kredietverzekering is met name interessant voor bedrijven die afhankelijk zijn van het verkopen van goederen of diensten op krediet. Het kan een cruciaal instrument zijn voor exportbedrijven die zaken doen met internationale klanten, waarbij het risico van wanbetaling en politieke onzekerheid groter is. Daarnaast is het relevant voor bedrijven die actief zijn in sectoren waarin de betalingstermijnen langer zijn en waar de financiële stabiliteit van klanten moeilijker te beoordelen is.

Kredietverzekering vs. factoring

Hoewel zowel kredietverzekering als factoring instrumenten zijn die bedrijven beschermen tegen financiële risico’s, verschillen ze in hun benadering. Een kredietverzekering richt zich op het beschermen van bedrijven tegen het risico van wanbetaling door klanten. Het biedt een vangnet voor onbetaalde facturen, waardoor bedrijven hun cashflow kunnen handhaven, zelfs als klanten niet betalen.

Nu horen we u denken: hoe werkt factoring? Factoring is een financieringsvorm waarbij bedrijven hun openstaande facturen verkopen aan een factormaatschappij. Deze factormaatschappij verstrekt onmiddellijk een deel van het factuurbedrag als financiering aan het bedrijf. Hierdoor krijgt het bedrijf direct toegang tot liquide middelen in plaats van te wachten op betaling van de klant. Factoring is dus meer gericht op het verbeteren van de cashflow en het verminderen van de behoefte aan werkkapitaal.

Ontdek factoring bij Factris

Factris biedt een unieke benadering van factoring, waardoor bedrijven kunnen profiteren van snelle en flexibele financiering. Factris hanteert een transparant en eenvoudig tariefmodel, zonder verborgen factoring kosten. Hierdoor weten bedrijven precies welke kosten ze kunnen verwachten, wat bijdraagt aan een duidelijke financiële planning.

Bovendien maakt Factris gebruik van geavanceerde technologie en automatisering om het factoringproces te versnellen. Dit betekent dat bedrijven snel toegang kunnen krijgen tot hun geld, wat vooral belangrijk is in situaties waarin cashflow cruciaal is. Daarnaast biedt Factris ondersteuning bij het beheer van debiteuren en neemt het bedrijven de administratieve lasten uit handen, zodat ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Focus op de groei van uw bedrijf

Zet uw onbetaalde facturen om in werkkapitaal

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.