factris invoice financing factoring

Heeft u weleens de term ‘factoring’ voorbij zien komen? Maar weet u niet wat dit nou precies is? Geen enkel probleem, want de specialisten van Factris leggen dit graag uit. In dit artikel behandelen we wat factoring is, welke soorten er zijn en voor wie het te gebruiken is. Lees snel verder en praat binnenkort mee als het onderwerp factoring wordt aangesneden!

Factoring, wat betekent dat?

Voordat we kunnen beginnen met wat factoring precies is, is het verstandig om allereerst te bekijken wat dit woord volgens het woordenboek betekent. De definitie is als volgt: de zakelijke activiteit van het verkopen van debiteuren aan een financiële instelling tegen een korting om aan geld te komen.

In begrijpbare taal betekent dit dat factoring draait om de verkoop van onbetaalde facturen aan een gespecialiseerd factoringbedrijf (genaamd een factor). Factris is een goed voorbeeld van een factor. Hierna zal het factoringbedrijf de betaling van de factuur en het risico om de daadwerkelijke betaling te innen op zich nemen. Dit proces klinkt misschien raar, want waarom zou een bedrijf dat doen? Dat lichten wij graag verder toe.

De werking van factoring in de praktijk

Al jaren wordt factoring gezien als een alternatieve vorm van financiering onder ondernemers. Niet zo vreemd aangezien factoring dé manier is om snel geld te ontvangen voor een verstuurde factuur die nog niet is voldaan. Het grootste voordeel voor ondernemers is hiervan dat zij geen rekening hoeven te houden met een betalingstermijn.

Door de factuur te verkopen aan een factoringbedrijf weet je altijd zeker dat je op tijd over het desbetreffend bedrag beschikt. Op die manier hoeft een ondernemer zich geen zorgen te maken over het innen van de niet-betaalde factuur. Dit is ideaal is voor kleinere bedrijven en freelancers. Zij moeten vaak een kloof overbruggen tussen het moment waarop het werk is voltooid en waarop zij uitbetaald krijgen.

Ontdek factoring bij Factris

Overweegt u om te gaan beginnen met factoring? Dan geniet u bij Factris van een simpele werkwijze. Het enige wat u hoeft te doen, is een kopie van elke verstuurde factuur naar ons te sturen. Wij betalen vervolgens de facturen aan u uit en nemen direct de betalingstermijn over. De desbetreffende bedragen worden naar uw bankrekening gestuurd en kunt u onmiddellijk gebruiken voor uw bedrijf.

Het grootste voordeel hiervan voor u is dat u niet meer 30 tot 90 dagen hoeft te wachten totdat uw klanten de facturen betalen. U ontvangt de desbetreffende bedragen al in een paar dagen. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat Factris een vergoeding voor factoring in rekening brengt.

Factoring inzetten voor kleine bedrijven

De alternatieve financieringswijze factoring is geschikt voor bedrijven in verschillende groottes en vormen. Toch is factoring het populairst onder kleine of middelgrote ondernemingen, oftewel het kmo. Dit komt doordat factoring de mogelijkheid geeft om op zeer korte termijn geld te ontvangen. Met dit geld kan een ondernemer in het kmo direct weer investeren in onder andere personeel, winkelpanden of voorraad. Bij Factris hebben wij voor deze ondernemers speciaal het kmo factoring om snel door te kunnen groeien.

Wat is factoring voor zzp’ers

Veel kmo-bedrijven maken graag gebruik van factoring, maar wist u dat het ook te gebruiken is als zzp’er? Bij Factris bieden wij zzp factoring aan. Dit is een gunstige oplossing voor zelfstandige ondernemers die regelmatig een kloof moeten overbruggen tussen werkzaamheden opleveren en betaald krijgen.

Door de betalingstermijn kan de periode tussen deze twee momenten weken duren. Hierdoor is het voor zzp’ers met regelmaat lastig om het hoofd boven water te houden. Om vervelende financiële situaties te voorkomen door op korte termijn over geld te beschikken, is zzp factoring de oplossing!

Maak kennis met de verschillende soorten factoring

Factoring wordt steeds populairder, wat betekent dat er nieuwe soorten bijkomen. Behalve de traditionele factoring kennen we inmiddels ook American factoring en reverse factoring. Het is volkomen te begrijpen dat u niet weet wat dit is. Dit leggen we hieronder graag verder uit:

Traditionele factoring

Hierbij gaat het om de originele vorm van factoring. Er worden bestaande facturen opgekocht door een factoringbedrijf, tegen een klein percentage van de totale waarde. Bij de verkoop van facturen wordt de factor eigenaar van de overgedragen facturen en het oorspronkelijk te innen bedrag.

American factoring

Wanneer men spreekt over factoring, dan is de kans groot dat hier American factoring mee bedoeld wordt. Deze vorm van factoring is momenteel sterk in opkomst en lijkt enorm op de traditionele vorm. Het enige verschil is dat American factoring flexibeler is in het aantal facturen dat je aan de factor mag verkopen. Bij deze vorm mag je zelf bepalen hoeveel facturen je wilt overdragen.

Reverse factoring

De laatste vorm van factoring is reverse factoring. Deze vorm wordt gehanteerd door bedrijven die geld tegoed hebben van andere bedrijven (oftewel kopers). Deze koper stemt ermee in binnen een bepaalde tijd te betalen voor de ontvangen diensten of goederen, waarna de factor het bedrag uitbetaald.

Kies voor factoring bij Factris

Heeft u er regelmatig mee te maken dat u niet over voldoende geld beschikt om te investeren in uw bedrijf? En blijft daardoor de groei achter? Kies dan eens voor factoring bij Factris. Bij ons kunt u gemakkelijk uw verstuurde facturen indienen waarna wij u volledig ontzorgen. U heeft geen last meer van een betalingstermijn en ontvangt in enkele dagen het desbetreffend bedrag. Op die manier kunt u direct weer investeren om te groeien met uw bedrijf. Neem snel contact met ons op en wie weet helpen wij verder!

Focus op de groei van uw bedrijf

Zet uw onbetaalde facturen om in werkkapitaal

This site is registered on wpml.org as a development site.